БФС спря правата на четирима от ЦСКА

Васил Георгиев 23 декември 2011 в 17:04 1800 0

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз (БФС) спря временно правата на играчите на ЦСКА, за които има съмнения, че може да са с положителни допинг тестове.

Във връзка със скандала около случая "Костадин Стоянов", който даде положителен тест, вчера от ръководството на ЦСКА обявиха, че освен бранителя, под въпрос са и тестовете на Борис Галчев, Мишел Платини, Тодор Янчев и Румен Трифонов. Първите двама дадоха проби след двубоя с Литекс, а Янчев и Трифонов след срещата с Лудогорец от последния шампионатен кръг.

Не са ясни и резултатите от теста на вече бившия вратар на "червените" Иван Караджов, който бе проверен заедно със Стоянов след мача с Левски.

От ЦСКА представиха декларация на досегашния лекар на отбора д-р Мирчо Крайнов във връзка със скандала "Стоянов", в която той пое вината за положителната проба на бранителя. Доктор Крайнов обяви, че е давал на футболистите хранителни добавки, които се оказва, че съдържали забранени вещества. Именно в тази връзка от ЦСКА обявиха, че има вероятност и други играчи да са с положителни тестове. Във връзка с това Дисциплинарната комисия на БФС спря временно правата на Галчев, Платини, Янчев, Трифонов и Караджов до окончателното приключване на антидопинговите им процедури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!