Нова тв ще излъчи на живо мача на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко

Ивайло Анев 06 август 2014 в 14:33 7252 1

Точно след месец, на 6 септември вечерта, Нова тв ще излъчи на живо най-дългоочаквания двубой в историята на българския бокс – Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко.

Най-добрият български боксьор застава срещу световния шампион при професионалистите. Двубоят за световната титла в тежка категория ще се състои в Хамбург, Германия.

Кубрат Пулев е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и с предстоящия двубой бившият европейски шампион при аматьорите поема към най-голямото предизвикателство в кариерата си до този момент.

33-годишният българин има 20 победи в 20 мача като професионалист, 11 от които с нокаут. Съперникът му, 38-годишният украинец Владимир Кличко, е губил само три пъти в 65 мача, като последно това се случва през 2004 г.

„На зрителите ще им кажа да не се настройват за победа, а да я желаят и тогава аз ще им я дам. Няма да е лесно, аз се боря не само срещу един боксьор, а се изправям срещу една империя, и ще е много трудно. Но да вярват, защото българите сме с една специална енергия, която е много силна", сподели Пулев в интервю за „Здравей, България” по Нова тв преди седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови