Невероятен часовник на Фрум го върна в битката за Вуелтата

Владимир Йончев 09 септември 2016 в 18:44 9337 0

Невероятно силно каране в индивидуалния етап по часовник върна Крис Фрум в битката за червеното трико в Обиколката на Испания.

Англичанинът от Sky очаквано спечели 19-ия етап от Шабия до Калп (37 км), но неочаквано голяма бе преднината му пред водача в генералното класиране Наиро Кинтана, който с преднина от над три и половина минути изглеждаше недостижим на върха.

Днес Фрум обаче му взе цели 2:16 мин и стопи разликата до 1:21 мин, а преди утрешния труден планински етап тази разлика вече не изглежда невъзможна за стопяване.

Фрум победи с време 46:43 мин, с 43 секунди преднина пред втория Кастровийехо (Movistar). Трети е Тобиас Лудвигсон от Giant-Alpecin.

Кинтана кара сравнително добре за по-скромните си часовникарски умения и завърши 11-ти, но бе много далеч от класата на Фрум.

Алберто Контадор (Тинкофф) нанесе сериозен удар в другата голяма битка - за третото място. Той победи с голяма разлика Естебан Чавес (Орика), който допреди днешния етап беше трети. Дребничкият колумбиец беше разминат от стратиралия две минути след него Фрум още по средата на дистанцията. Контадор завърши осми и вече води с 1:11 минути пред Чавес. Разликата обаче не е невъзможна за стопяване, тъй като утрешния етап завършва на височината Аитана, която е от екстра категория и на нея е възможно да се направят големи разлики.

Ще говоря със съотборниците си и ще видим дали можем да измислим нещо, коментира Крис Фрум след финала. Англичанинът засипа с похвали отбора Мовистар и лично Наиро Кинтана, но даде да се разбере, че още има надежда за успех.

Неприятен инцидент в часовника претърпя Самуел Санчес (BMC), който падна, счупи кормилото си, завърши на повече от 5 минути разлика и изхвърча от челната десетка.

Андрю Талански (Канъндейл) и Саймън Йейтс (Орика) са пети и шести на повече от 7 минути от Кинтана и на около три минути и половина от третото място. Шансовете им да прескочат Контадор и Чавес на теория остават, но не изглеждат големи, предвид профила на утрешния етап.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови