Красен Кралев праща български бегачи да тренират в Кения

OFFNews 07 август 2015 в 12:18 3865 2

Министърът на спорта Красен Кралев обяви пред БНТ, че ще направи всичко възможно български лекоатлети да бъдат изпратени на подготовка в Кения.

Според него това ще повиши шансовете за по-добри класирания на българските бегачи на дълги разстояние по време на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г.

„Аз мисля, че Митко Ценов и Милица Мирчева са уникални таланти. Млади са, а спортният живот на бегачите на дълги разстояния е дълъг. Много рядко се появяват такива таланти и ние трябва да се погрижим за тях“, поясни спортният министър.

Той направи и анализ за шансовете на българските лекоатлети на предстоящото световно първенство в Пекин. До момента страната ни има 9 състезатели с покрити нормативи, които ще ни представляват в китайската столица.

„Аз не съм привърженик на големите очаквания преди такива форуми. Трябва да сме реалисти, защото бюджетите, с които разполагаме са много малки, за да натоварваме спортистите с очаквания, заяви Кралев.

По думите му нашата страна все пак има своите шансове. 

Министърът на спорта е избрал африканската страна, защото няма друга държава, родила толкова рекордьори на леката атлетика и дългите разстояния. От 20-те най-бързо избягани маратона в света за всички времена 17 са спечелени от кенийци.

Вижте научното обяснение на на етиопските бегачи на дълги разстояния в НаукаOFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!