Кралев кани Казахстан да инвестира в наши спортни бази

OFFNews 10 февруари 2015 в 16:25 2865 0

Министърът на спорта Красен Кралев предложи Казахстан да инвестира в спортна инфраструктура и в изграждане на спортни бази у нас.

Това се случи по време на среща между Кралев и посланика на Казахстан Темиртай Избастин. 

"Готови сме в най-скоро време да подпишем двустранно споразумение в областта на спорта, това ще е още една важна крачка в нашите взаимоотношения“, заяви спортният министър по време на срещата.

Кралев и Избастин са обсъдили възможността за разменно гостуване на спортисти от двете страни, както и за пълноценното използване на базите у нас и Казахстан.

Посланикът на Казахстан обясни, че държавата му разполага с изключителни съоръжения в областта на зимните спортове, но среща затруднение с подготовката на спортисти през лятото, тъй като в Казахстан сезонът е твърде кратък.

След това Кралев отправи покана атлетите от Казахстан да ползват "чудесните бази на българската хотелска и спортна инфрструктура по Черноморието".

„Боксът, вдигането на щанги и борбата са традиционно силни спортове и у нас, и у вас. Както и футбола, така че можем да помислим как да развием и занапред партньорството си в тези области“, каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!