Григор Димитров във втори кръг в Ротердам след шампионски обрат

OFFNews 10 февруари 2015 в 08:29 2049 1

Григор Димитров

Снимка GrigorDimitrov.co

Григор Димитров

Григор Димитров достигна до втория кръг на турнира в Ротердам след шампионски обрат в труден мач в първия кръг срещу французина Пол-Анри Матийо.

Българинът загуби първия сет с 4:6 и бе на точка от загуба на втория и на целия мач, когато спаси два мачбола, спечели втория сет със 7:6(2), а третия с категоричното 6:2.

Заслужено, Асоциацията на професионалните тенисисти описа мача на Григор под заглавието "Великото измъкване".

"Той винаги е бил труден съперник. Тренирал съм с него няколко пъти в миналото и знаех, че няма да е лесно. В същото време, усещах, че съм преодолял много препятствия по пътя. Мисля, че не бях в много добра форма, но усещането да се завърнеш отново е добро. Определено мисля, че трябва да подобря играта си в следващия мач", коментира Григор след двубоя.

Българинът, който е №5 в основната схема на турнира и №11 в света, е губил първия си и единствен досега мач с Матийо в Базел през 2012 г. 33-годишният французин, който в момента заема 96-ата позиция в световната ранглиста, е бил №12 през 2008 г. и има 4 титли на ниво ATP в кариерата си (две от 2007 г. и две от 2002 г.).

Турнирът в Ротердам е от категория "ATP 500" и е с награден фонд 1.6 милиона евро.

Действащият шампион е Томаш Бердих. Чехът е №7 в световната ранглиста.

Григор Димитров ще участва в Ротердам за пети път. Там българинът за първи път победи играч от Топ 10 през 2009 г. Тогава играещият с "уайлд кард" Димитров победи Бердих в първия кръг с 4:6, 6:3, 6:4. Той отпадна във втория кръг в трисетов мач от тогавашния №1 в света Рафаел Надал.

Неговият съперник във втория кръг на турнира ще е Жил Мюлер от Люксембург.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!