Григор Димитров поставен под №5 на турнира в Ротердам

OFFNews 06 февруари 2015 в 14:26 3717 0

Григор Димитров е поставен под №5 в основната схема на турнира в Ротердам.

Той започва на 9 февруари и ще продължи до 15-ти.

Това ще бъде първото състезание за Григор Димитров след Australian Open, където отпадна в осминафиналите от финалиста Анди Мъри. Шотландецът оглави основната схема в надпреварата във втория по-големина холандски град, а водач в долната половина на схемата ще бъде канадецът Милош Раонич.

Под номер 3 и 4 са полуфиналистите в Мелбърн Томаш Бердих и Станислас Вавринка, а останалите поставени са Ернестс Гулбис, Роберто Баутиста Агут и Жил Симон.

Основната схема включва 32-ма тенисисти, като всички ще започнат участието си от първия кръг. През уикенда ще се проведат квалификациите.

Турнирът в Ротердам е от категория "ATP 500" и е с награден фонд 1.6 милиона евро. Бердих е действащият шампион в надпреварата.

Григор Димитров ще участва в Ротердам за пети път. Там българинът за първи път победи играч от Топ 10 през 2009 г. Тогава играещият с "уайлд кард" Димитров победи Бердих в първия кръг с 4:6, 6:3, 6:4. Той отпадна във втория кръг в трисетов мач от тогавашния №1 в света Рафаел Надал.

Най-доброто представяне на Григор в турнира е полуфинал от 2013 г., когато отстъпи пред Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 4:6. През миналия сезон Димитров отпадна във втория кръг след загуба от Ернест Гулбис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови