Григор Димитров срещу Кукушкин за място в третия кръг на US Open

OFFNews 02 септември 2015 в 10:00 5091 1

Григор Димитров

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook, архив

Григор Димитров

Григор Димитров излиза срещу Михаил Кукушкин късно тази вечер. Двамата ще спорят за място в третия кръг на Откритото първенство на САЩ на корт №17.

Днешният мач ще е третият между българина и тенисиста от Казахстан. През март 2012 г., на турнира в Маями, победата бе за Григор, но месец по-късно, в Монте Карло, Кукушкин взе реванш.

27-годишният Кукушкин в момента заема 53-ата позиция в световната ранглиста, където българинът е №17.

Двубоят от втория кръг между Димитров и Кукушкин е третият в програмата на корта за днешния ден. Първият мач започва в 18 ч. българско време.

Победителят от него може да се изправи срещу миналогодишния шампион на US Open Марин Чилич. 26-годишният хърватин е девети в основната схема на турнира и в световната ранглиста. Във втория кръг Чилич ще играе срещу руснака Евгени Донской. 25-годишният московчанин е №139 в световната ранглиста, където в кариерата си се е изкачвал до №65.

24-годишният Димитров се класира за втория кръг след победа над Матю Ебдън от Австралия, а Кукушкин - след победа над отказалия се в третия сет Йен-Хсун Лу от Тайван.

В женския турнир на турнира от Големия шлем и двете ни представителки - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева - отпаднаха в първия кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!