Сесил Каратанчева отпадна на старта на US Open

OFFNews 01 септември 2015 в 08:05 2975 1

Снимка EPA/БГНЕС, архив

Сесил Каратанчева отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.

Тази нощ тя загуби с 1:6, 2:6 от 18-годишната швейцарка Белинда Бенчич, която е поставена под №12 в основната схема на турнира от Големия шлем и е №12 в световната ранглиста, където Каратанчева заема 102-та позиция.

Мачът приключи след по-малко от час игра - 58 минути. Той беше на корт №5, където в първия двубой за деня Григор Димитров се наложи над австралийския квалификант Матю Ебдън и във втория кръг на турнира на твърда настилка очаква Михаил Кукушкин, Казахстан - №55 в света.

Димитров - №17 в света, и Кукушкин са играли два пъти един срещу друг досега (през 2012 г.) и са си разменили по една победа.

Днес за първи мач на US Open излиза и първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, №44 в света. Тя ще играе срещу Мона Бартел, Германия - №53 в света. Мачът между 27-годишната пловдивчанка и 25-годишната й съперничка е вторият в програмата за корт №10 и ще започне не по-рано от 20:30 ч. българско време.

Първият ден на първенството поднесе и първите изненади и в женския, и в мъжкия турнир. В първия кръг отпадна бившата №1 в света Ана Иванович, победена от непоставената в основната схема Доминика Цибулкова. Миналогодишният финалист Кей Нишикори също напусна надпреварата още в първия кръг. Поставеният под №4 в схемата японец загуби петсетовата битка с французина Беноа Пер, №41 в световната ранглиста.

Още преди началото на турнира пък отказа си от участие в него обяви №3 в схемата и в света Мария Шарапова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews