Гледайте най-скъпия мач в историята на бокса в неделя от 6 ч.

OFFNews 01 май 2015 в 15:35 28956 10

Най-скъпият мач в историята на бокса ще се проведе тази неделя между Мани Пакиао и Флойд Мейуедър. Двамата вече пристигнаха в Лас Вегас, където в зала MGM Grand ще се изправят един срещу друг в битка, струваща около 300 млн. долара.

Дългоочакваният двубой за Обединената боксова титла в полусредна категория е на 3 май (неделя) от 6:00 часа сутринта българско време и ще бъде предаван на живо от Руската национална телевизия "Първи канал" (ОРТ), която е достъпна у нас и е включена в основните пакети повечето кабелни оператори.

Всичко вече е готово и светът очаква най-скъпия мач в историята на бокса, определян от много специалисти и като "мачът на века". Според контрактите залогът е 300 млн. долара, разделени 60:40. От тях американецът Мейуедър ще прибере около 180 милиона, докато филипинецът Пакиао ще заработи поне 120 милиона.

Билетите за мегасблъсъка в бокса са на цени между 1 500 долара и 10 000 долара. Пропуските, струващи по 10 000 долара, обаче не бяха пуснати в публична продажба.

"Това, което цял свят чака, вече е тук. Обещавах на феновете, че тази битка ще я има и го направих. Ще напишем историята!", написа Флойд Мейуедър в мрежата.

Американецът има пет световни титли в различни категории, докато Пакиао е световен шампион във версия WBO в кат. до 66,7 кг. Очаква се боят между двамата да събере приходи над 300 млн. долара. Това е далеч повече от досегашния рекорд - 87 млн., събрани за мача между Мейуедър и Саул Алварес през 2013 г. Най-вероятно битката ще счупи рекорда за платено телевизионно събитие (pay-per-view).

Няма как да не споменем и интересния факт, че последната загуба на Мейуедър е на далечната Олимпиада в Атланта през 1996 г. Тогава той беше победен от българина Серафим Тодоров, макар и в боксов мач като аматьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews