Провокация преди най-скъпия боксов мач в историята

OFFNews 04 март 2015 в 12:05 5648 0

Филипинският професионален боксьор Мани Пакиао се появи с ново послание до Флойд Мейуедър-младши, срещу когото му предстои мач за обединената титла по бокс в полусредна категория с общ награден фонд 250 млн. долара.

На фланелката е изобразен персонажът от популярната компютърна игра през 80-те и 90-те години Пакман (такъв е прякорът на Мани Пакиао), който яде долар ("Money" - прякорът на Флойд Мейуедър).

Определен от много коментатори като "мачът на века" между Мейуедър и Пакиао ще се състои в 12-рунда на 2 май в казино МГМ Гранд в Лас Вегас.

Двамата спортисти ще си поделят впечатляващите 250 млн. долара след края на двубоя. 150 млн. от наградния фонд отиват за Мейуедър, докато Пакиао ще получи 100 млн. 

Флойд Мейуедър е носител на шампионските пояси на две федерации - Световната боксова асоциация и Световния боксов съвет, в пет категории. На професионалния ринг Мейуедър има 47 срещи и 47 победи, от които 28 с нокаут.

Мани Пакиао е световен шампион на Световната боксова организация в категория полусредна. Пакиао има на професионалния ринг 57 победи, от които 38 с нокаут, 5 загуби и 2 равенства.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови