Бивш съотборник на Трифон Иванов с емоционално писмо в негова памет

OFFNews 15 февруари 2016 в 15:49 16405 0

Бившият роден национал Петър Александров написа прочувствено писмо, публикувано в швейцарския вестник "Блик", в памет на починалия незабравим български централен защитник Трифон Иванов.

Двамата бяха съотборници както в националния отбор на България, така и в швейцарския Нюшател Ксамакс, като по това време те са и живеели заедно.

Писмото на Петър Александров в памет на големия Трифон Иванов:

Скъпи Трифоне,

Имам сълзи в очите, не мога да повярвам, че вече не си тук. Само преди 2 седмици се чухме по телефона, беше толкова жив, толкова позитивен, толкова весел, колкото си бил винаги. Нищо не показваше, че през миналото лято преживя инфаркт. И сега? Сега теб те няма. Но в спомените ми ще продължиш да живееш.

Спомняш ли си, когато играехме заедно в Ксамакс и живеехме в едно жилище? Няма никога да забравя как готвеше за мен, как с часове сме говорили за футбол, как намерих един истински приятел.

Спомняш ли си как след Световното през 1994 играхме с Ксамакс срещу Сервет в първия мач от първенството? Това беше твоят рожден ден и малко преди почивката ти вкара за 1:1, а малко преди края аз направих 2:1. След това в съблекалнята отвори тапите. Беше лудница! Нашият треньор Жилбер Грес беше бесен, но ти му отговори: "Тренер, имам рожден ден, а това е важно в живота." Когато месеци по-късно те попитаха, какво казваш на децата си, за да отидат по леглата, ти отговори: "Ако не заспите, ще ви изпратя Жилбер Грес." Това действаше.

Ти изглеждаше зловещо, но имаше голямо сърце, беше винаги отворен за другите. А на терена беше най-здравият защитник, който може да си представи човек. Човек за уважение, лидер.

Моите мисли са към теб и твоето семейство, скъпи Трифоне. Никога няма да те забравя, ще продължиш да живееш в моите спомени.


Твой Петър


Петър Александров

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови