"Бистришките тигри" искат пари от властта за ремонта на стадиона

OFFNews 18 май 2016 в 10:14 5285 4

"Бистришките тигри" да получат 300 000 лева от спортното министерство, за да довършат стадиона си, ще гласува утре Столичният общински съвет. 

Известният като "отбора на премиера" Витоша(Бистрица) ще кандидатства за сумата пред ведомството на Красен Кралев. Искането до СОС, внесено от кмета на район "Панчарево" Димитър Сичанов, е за "финансово подпомагане за реализиране на проект за изграждане на „Открити трибуни за зрители, допълнително игрище и обслужваща сграда” във вилна зона "Бистрица - Манастира". 

Досега са инвестирани около 1 млн. лв., строителството започна миналата година, след като разрешението за строеж е издадено от предишния главен архитект Петър Диков.  

Сичанов мотивира искането си с това, че стадионът е важен за района и на него идват да ритат деца и от съседното село Железница. 

Преди три години съветници от ГЕРБ предложиха общината да отпусне половин милион за ремонт на игрището с мотив, че то е заплашено от свлачище. Тогава обаче Борисов призова общинарите да не дават парите, за да няма спекулации. 

Стадионът е собственост на Столична община, отдаден е под наем на клуба, а ремонтът му се извършва чрез спонсори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови