Безлична България загуби с 1-2 в Норвегия

Николай Бодуров отбеляза първия си гол с националната фланелка в 43-тата минута на мача в Осло

Деян Спасов 13 октомври 2014 в 23:40 8858 8

България изигра неузнаваемо слаб мач срещу Норвегия на стадион "Улевал" в Осло - в двубой от група "Н" на квалификациите за ЕВРО 2016.

Много слаба първа част за България, започнала с допуснат гол в 13-ата минута, но в края на полувремето
възпитаниците на Любо Пенев се съвзеха след попадение на Бодуров с глава. С важния си гол централният защитник се реваншира за автогола си в домакинството на Хърватия в петък.

През второто полувреме родните футболисти обаче представиха още по-слаба продукция.
Любослав Пенев се опита да подсили атаката с включването на Гълъбинов на мястото на Венцислав Христов, но и това не помогна. Атаката на България днес определено бе слаба и безидейна.

В последните 30 минути на мача националите ни владееха топката, но така и не можеха да създадат чисто положение за гол. За сметка на това Норвегия изчака момента си и отбеляза в 72-рата минута чрез Нилсен.

Неориентирани Апостол Попов и Николай Бодуров през целия двубой, наравно с много грешки дори в прости пасове отстрана на всички възпитаници на Любослав Пенев.

След двубоя Норвегия, с третата си победа от 16 мача насам, набира инерция и се цели в третото място в група "Н", даващо право на бараж. В същото време България остава само с 3 точки от първите си три мача. В другите срещи от групата днес Хърватия победи категорично Азербайджан с 6-0, а Италия взе минималното 1-0 при гостуването си на Малта.

МИНУТА ПО МИНУТА:

Край на мача - Норвегия 2-1 България

90' - Поредица от груби влизания на норвежките състезатели.

87' - Нарушение в атака на Ивелин Попов, който изрита топката след сигнала. Видима слабост в родния състав, демонстрирана от капитана на отбора.

82' - България владее топката, но не може да създаде чисто положение. Сякаш никой от българските футболисти не иска да поеме отговорност в атака.


75' - Нарушение за България отляво в близост до наказателното поле на Норвегия след игра с ръка, но то не довежда до нищо опасно.

72' - Гол за Норвегия. Резервата Нилсен бележи след подаване от левия фланг на атаката и мигновен удар - 2-1.

69' - Удар с глава на Нилсен преминава на няколко метра над вратата след центриране от фаул.

64'
- Смяна в отбора на Норвегия. Йодегард заменя Дели и поставя рекорд за най-млад футболист с национална фланелка. Днес той прави дебюта си за Норвегия само на 15 години и 302 дни.

60' - Георги Илиев отправи опасен удар, минал на по-малко от метър до лявата греда на Ниланд.

58' - Гълъбинов влиза в игра на мястото на Христов. България ще търси второ решаващо попадения до края на мача.

56' - Изстрел на Джошуа Кинг в аут на няколко метра от дясната греда на Николай Михайлов.

52' - Силен удар на Георги Илиев излиза в аут.

49' - Любослав Пенев получава предупреждение, че ще бъде изгонен на трибуните, след като изяви претенции към съдията Бенкуеренса за отсъждания в началото на втората част.

Второ полувреме

Край на първото полувреме

43' - ГОЛ ЗА БЪЛГАРИЯ! След центриране от корнер на Георги Илиев, Николай Бодуров бележи с глава първия си гол с националната фланелка и връща родните национали в мача.

42' - Удар с глава на Венцислав Христов след центриране на Манолев, но топката мина на около метър встрани от близкия ъгъл и корнер.

37' - Удар на Шелбред излиза в аут високо над горната греда.

34' - Поредна отнета топка от халфовата линия на България, но подобно на мача с Хърватия и днес се забелязва безидейна игра в предни позиции.

31'
- Нарушение на Илиев срещу Дели в сериозна близост до наказателното поле на България. Удар в стената.

29' - Усеща се напрежение в родните футболисти, особено в дефанзивен план. Най-активен дотук в състава ни е Станислав Манолев.

28'
- Пореден удар по посока българската врата. Елионуси проби безпроблемно и стреля, но неточно.

25' - Силен удар на левия защитник Линес в близкия ъгъл на Михайлов. Вратарят на България се справи и ъглов удар за скандинавците.

21' - Опасно центриране на Тонев отдясно падна точно под гредата на норвежката врата, но Ниланд внимаваше и изби топката в корнер.

19' - Поредица от груби нарушения отстрана на домакините, при едно от които Веселин Минев получи лека контузия, но се завърна в игра.

13' - Гол за Норвегия. След дълъг пас на Скилбред и грешка в центъра на защитата на България, Елиоунуси получи шанс, надбяга неразчетено излезия Михайлов и откри резултата отблизо - 1-0.

12' -
Родните национали успокоиха действията си на стадион "Улево". Поредно центриране на Манолев, но Христов засече неточно. По трибуните се чува мощна подкрепа от българската агитка.

8' - Центриране на Манолев от десния фланг на атаката, но Ниланд излиза и лови.

5' - Българите сякаш започват припряно мача и натрупаха няколко нарушения. Отборът на Норвегия логично е малко по-съсредоточен и спокоен в първите минути.

2' - Пряк свободен удар за Норвегия на около 20 метра от вратата на Михайлов. Неточно изпълнение на Йохансен

Преди двубоя:

В третия си мач от група "H" от квалификационния цикъл за ЕВРО 2016 във Франция, България излиза срещу Норвегия. Двубоят започва в 21:45 часа на стадион “Улевал” в Осло.

Дотук историята на срещите между двата отбора говори за категорично предимство за родните национали. Шест победи, четири равенства и само две загуби.

Днес обаче сякаш българите не могат да си позволят загуба. При победа те ще съхранят реалните си шансове за класиране на Европейското първенство след две години.

Селекционерът на България Любослав Пенев направи коренна промяна в стартовия състав за мача. Специалистът сменя цели пет човека от стартовите 11, които започнаха при загубата с Хърватия (0:1) в петък.

Вратарят Николай Михайлов, Веселин Минев, Георги Илиев, Александър Тонев и Венцислав Христов започват вместо Владислав Стоянов, Йордан Минев, Петър Занев, Владимир Гаджев и Илиян Мицански.

Станислав Манолев пък ще играе като десен краен защитник, както бе и в срещата с Азербайджан, защото днес националите ни ще започнат със схема на игра 4-3-2-1, вмество 4-1-4-1.

НОРВЕГИЯ: Ниланд, Елабделауи, Форен, Нордвайт, Линес, Йохансен, Шелбред, Елионуси, Дели (Йодегард), Тетей, Кинг (Нилсен)

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Станислав Манолев (Йордан Минев), Апостол Попов, Николай Бодуров, Веселин Минев, Светослав Дяков, Георги Илиев (Михаил Александров), Георги Миланов, Александър Тонев, Ивелин Попов, Венцислав Христов (Андрей Гълъбинов)

Стадион: "Улевал", Осло
Главен съдия: Олегарио Бенкуеренса

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!