България доближава баража, но в Малта светна червената лампа

OFFNews 10 септември 2013 в 23:13 5430 4

Българската агитка на ст.
Българската агитка на ст. "Та Кали" в Ла Валета.

Националният ни отбор по футбол победи Малта с 2:1 в световна квалификация и запази второто място в група В с актив от 13 точки.

Головете за българите вкараха Радослав Димитров в 9-ата и Емил Гъргоров в 59-ата минута. За домакините вкара Ерера в 77-ата минута. Нашите играха по-силно преди почивката и относително добре до вторис си гол. Съперникът ни изненада с няколко контраатаки, при две от които гредите ни спасиха от попадение. Така в последните минути напрежението се покачи, но за щастие съперникът не успя да стигне до изравнителен гол. Трябва да се отбележи, че освен грешките в отбрана, българските нападатели също нямаха ден и с лекота изпуснаха няколко положения.

В друг от групата Дания победи Армения с 1:0 с гол от дузпа на Даниел Агер и е на 3-о място с актив от 12 точки. Малко преди полунощ завърши срещата Италия - Чехия, в която домакините губеха с 0:1, но в крайна сметка стигнаха до успех с  2:1. Така след победата в Торино, адзурите вече се класираха за финалите на Световното първенство в Бразилия. В последните си два мача, които са решителни в битката за второто място, нашите гостуват на Армения и домакинстват на Чехия. 

Група В
/10.09.2013/

България - Малта 2:1
Армения - Дания 0:1
Италия - Чехия 2:1

Класиране:
1. Италия - 20 т.
2. България  - 13 т. 
3, Дания - 12 т. 
4. Чехия - 9 т. 
5. Армения - 9 т.
6. Малта 3 т. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!