България - Беларус в топ 3 по липса на интерес

Лечков предлага задължително ходене на мачовете на националите

OFFNews 14 ноември 2016 в 08:57 2608 0

Двубоят от световните квалификации между България и Беларус снощи, спечелен от нашите с 1:0, се нареди на трето място по липса на интерес.

На трибуните присъстваха около 2000 зрители, като не повече от 300 бяха с билети, изчисли спортен всекидневник. Останалите бяха с покани, които от БФС раздадоха, за да позапълнят трибуните. Заради студеното време и изборния ден не всички се възползваха от тях.

Най-слабо посетеният официален мач на "лъвовете" си остана световната квалификация с Грузия от октомври 2009 година, когато на трибуните имаше 700 зрители. Второто място маема двубоят с Уелс от европейските квалификации през есента на 2011 г.

Тогава бяха продадени 1700 билети. В тези два мача обаче на трибуните нямаше зрители с покани. Явно от БФС са решили по този начин да борят празните трибуни.

Вицепрезидентът на централата и отговорник за националните отбори Йордан Лечков обаче лансира нова идея, взета назаем от политиката.

"Явно трябва да направят ходенето на мачове на националния отбор задължително като гласуването", каза Лечков, като уточни, че се шегува, но явно мисълта му минава през главата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!