Националите приемат Беларус в опит да върнат публиката

OFFNews 13 ноември 2016 в 09:10 2402 0

Снимка bfunion.bg

Националният отбор по футбол ще изиграе тази вечер от 19 часа четвъртия си мач от световните квалификации за Мондиал 2018.

Съперник на "лъвовете" е отборът на Беларус. Мачът е без значение за некласирането ни, което изглеждаше предрешено още с тегленето на жребия за групите, който ни определи съперници от ранга на Франция, Швеция и Холандия.

Нашите тръгнаха с 4:3 над Люксембург, но след това загубиха с 1:4 и 0:3 при гостуванията на Франция и Швеция и на практика сложиха край на кампанията си. Лошата новина е, че с поведението си националите прогониха и публиката от стадиона.

От БФС оптимистично обявиха, че чакат 4-5000 зрители, но до снощи бяха продадени малко над 200 билета. Изненади в състава ни не се очакват.

Голямата дилема беше дали селекционерът Петър Хубчев ще постави титуляр на вратата Николай Михайлов или Владислав Стоянов, но в крайна сметка той ще гласува доверие на вратаря на Лудогорец.

Двубоят ще бъде излъчен по сателитния канал BNT HD, тъй като по същото време националната телевизия ще предава изборно студио.

България и Беларус са играли пет пъти помежду си, като балансът е 4:1 победи в полза на нашите. Единствената ни загуба е в контрола през 2011 г. Дали добрата ни серия ще продължи предстои да научим тази вечер.


БЪЛГАРИЯ (4-3-3): В. Стоянов; С. Попов, А. Александров, В. Божиков, П. Занев; И. Чочев, С. Дяков, С. Славчев; А. Тонев, И. Попов, Г. Миланов
Селекционер: П. Хубчев

БЕЛАРУС (4-2-3-1): Хутор; Палицевич, Поляков, Филипенко, Шитов; Кендиш, Маевский; Савицкий, Хлеб, Нехайчик; Корниленко
Селекционер: А. Хацкевич

СЪДИЯ: Щефан Клоснер (Швейцария)
СТАДИОН: "Васил Левски", София
НАЧАЛО: 19:00 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!