5 гола за 5 мача в 6-ия кръг на "А" група (обзор)

Деян Спасов 24 август 2015 в 15:00 2810 0

Капитаните Мартин Камбуров (Локомотив Пд) и Веселин Минев (Левски) извеждат двата отбора за двубоя им на ст. "Лаута" в Пловдив

Само пет гола реализираха тимовете от родната "А" футболна група в шестия кръг на надпреварата, като три от тях паднаха в срещата Пирин - Лудогорец. Вниманието приковава победата на Локомотив (Пловдив) над Левски на ст. "Лаута". 

Класическа победа за Лудогорец с 3-0 като гост на новака Пирин в Благоевград в петък вечер e най-изразителният резултат в шестия никак не резултатен кръг на родното първенство. В него за над 450 минути игра отборите успяха да реализират едва пет гола. Един такъв обаче бе достатъчен за изключително важната първа победа на Локомотив Пловдив за настоящия сезон в "А" група.

Попадението в последния мач за шестия кръг бе дело на Бирсент Карагерен и дойде в началото на второто полувреме - 46-ата минута. Мартин Камбуров надскочи Аймен Белаид и продължи топката с глава към наказателното поле, Веселин Минев се подхлъзна, а Карагерен използва по най-добрия начин ситуацията, отбелязвайки очи в очи с Йоргачевич първия си гол в шампионата. 

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на починалия известен фен на домакините Дончо Атанасов. Първият изстрел в мача бе на Зоран Балдовалиев в 18-ата минута, но вратарят на Левски Йоргачевич спаси. В 26-ата минута сериозен пропуск за "сините" направи Атанас Курдов, който от три метра не успя да вкара след центриране на Роман Прохазка. Нападателят не успя да уцели добре топката и я прати в аут.

След силното начало на второто полувреме и отбелязания гол от "черно-белите", Левски бе притиснат до стената и се опита да намери верния път към вратата на Ясин Ел Харуби. Стражът спаси удар с глава на Георги Костадинов в 53-ата минута, а Денис Махмудов и Мигел Бедоя замениха Мики Орачев и Борислав Цонев.

В 73-ата минута французинът Умар Диаби дебютира за Левски, заменяйки Де Ноойер. Той не успя да помогне на столичани в търсенето на гол, а същевременно капитанът на домакините Мартин Камбуров пропусна да удвои. Нападателят удари лявата греда след хубав удар с глава, след което при добавката от малък ъгъл не уцели вратата и стреля в аут.

До последния съдийски сигнал вратарят на Локомотив Пд Харуби се отличи с две хубави спасявания, но при всяка удобна възможност бавеше играта, за което получи жълт картон. Втори жълт картон и съответно червен пък получи защитникът на Левски Аймен Белаид в 94-ата минута.

В другите мачове от кръга Черно море записа втори успех - 1-0 у дома срещу Монтана. Нулеви равенства фиксираха Славия - Литекс на ст. "Славия" в София и Берое - Ботев (Пловдив) на ст. "Берое" в Стара Загора.

Резултати от 6-ия кръг на "А" група:

Пирин (Благоевград) 0-3 Лудогорец 
Черно море 1-0 Монтана
Берое 0-0 Ботев (Пловдив)
Славия 0-0 Литекс
Локомотив (Пловдив) 1-0 Левски

Класиране:

1. Лудогорец 10-5 13 т.
2. Литекс 8-4 12 т.
3. Славия 7-1 11 т.
4. Берое 4-2 10 т.
5. Левски 6-6 8 т.
6. Черно море 6-6 8 т.
7. Ботев (Пловдив) 3-9 6 т.
8. Монтана 8-6 5 т.
9. Локомотив (Пловдив) 4-8 5 т.
10. Пирин (Благоевград) 1-10 1 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!