Славия изненада Ботев в Пловдив. Берое - Черно море затварят кръга (обзор)

Деян Спасов 17 август 2015 в 15:42 3800 0

Голмайсторът на Славия Ивайло Димитров и защитникът на Ботев Радослав Терзиев

Славия надви Ботев (Пловдив) като гост с минималното 1-0 и се изкачи до втората позиция в "А" група. Берое и Черно море играят последния двубой от кръга тази вечер.

С гол на Ивайло Димитров "белите" от София записаха третата си победа в шампионата. Това е четвъртият гол за нападателя в първите пет кръга на родното първенство.

През първото полувреме футболистите предложиха равностойна игра. Първият шанс за гол бе за Славия. В 23-ата минута Манзоро центрира, Янис Карабельов засече с глава и топката срещна гредата.

Попадението за "белите" дойде в 60-ата минута на мача, след като Карабельов намери Димитров, който без да се бави шутира и отбеляза с красив параболичен удар. След гола тимът на Ботев нацели на два пъти гредите зад Марио Кирев след изстрели на Даниел Генов и Божидар Васев.

Две минути преди последния съдийски сигнал Славия можеше да реализира и втори гол, но Диего не бе достатъчно прецизен в завършващия удар. В последните секунди и Манзоро излезе очи в очи с Голас, но не успя да го преодолее.

Минималната победа изкачи поне временно столичани на второто място в класирането. Днес от 20:00 ч. на ст. "Берое" в Стара Загора Берое е домакин на Черно море, като при по-убедителен успех възпитаниците на Петър Хубчев могат дори да се изкачат на върха в таблицата, задминавайки Литекс по голова разлика.

Гостите от Черно море са пределно мотивирани след завоюваната Суперкупа на България, след победата с 1-0 над Лудогорец с гол на Мехди Бурабия. Играчите на наставника Никола Спасов обаче не се представят така добре в шампионата дотук, записвайки победа, равен и две загуби и за момента заемат 8-мата позиция.

В другите мачове от петия кръг Литекс, Левски и Лудогорец записаха рутинни победи у дома съответно срещу Пирин, Монтана и Локомотив (Пловдив).

Резултати от 5-ия кръг на "А" група:

Литекс 1-0 Пирин (Благоевград)
Левски 2-0 Монтана
Ботев (Пловдив) 0-1 Славия Славия
Лудогорец 1-0 Локомотив (Пловдив)
Берое - Черно море - 20:00 ч. - ст. "Берое" в Стара Загора

Класиране:

1. Литекс 8-4 11 т.
2. Славия 7-1 10 т.
3. Лудогорец 7-5 10 т.
4. Берое 3-1 8 т.
5. Левски 6-5 8 т.
6. Монтана 8-5 5 т.
7. Ботев (Пловдив) 3-9 5 т.
8. Черно море 4-5 4 т.
9. Локомотив (Пловдив) 3-8 2 т.
10. Пирин (Благоевград) 1-7 1 т.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!