Стоичковите студенти одобрявали протестите, но не и окупацията

Александра Маркарян Последна промяна на 06 ноември 2013 в 11:36 4685 14

Председателят на НПСС Ангел Георгиев и министърът на образованието в кабинета
Председателят на НПСС Ангел Георгиев и министърът на образованието в кабинета "Борисов" Сергей Игнатов.

 

Националното представителство на студентските съвети подкрепя студентските протести, но не и окупацията.

Това заяви председателят на НПСС Ангел Георгиев (Стопанска академия - Свищов) в интервю за радио "Фокус".

НПСС под водачеството на Георгиев създадоха "Движение Орлов мост" по време на февруарските протести, поискаха участие във властта и си избраха Христо Стоичков за лидер. Два месеца по-късно скрита камера на Нова телевизия засне инструктаж за манипулации на изборите в полза на ГЕРБ чрез партията на Стоичков. Инструктажът беше провеждан от активист на бившите управляващи също от Свищов.

Според Георгиев, правото на протест не бивало да е в ущърб на правото на обучение на останалите студенти. 

"Студентската общност няма единно мнение по въпроса с протестите. Има хора, които желаят и участват в окупацията в различните университети, но има и много студенти, може би повече от тези, които участват в окупацията, които не ги подкрепят и искат да получат правото на своя равен достъп до висше образование", каза той.

Георгиев заяви, че НПСС представлявало студентската общност в България - нещо, което масово студентите не признават. Целта на НПСС била да обедини всички студенти в борба за промени в законодателството, които да гарантират по-добро качество на висшето образование.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2013 в 20:32

НПСС е една измислена организация, която представлява единствено личните си интереси на гърба на ВУЗ-овете. Подобна организация срами и тях, нас студентите, цяла България. Бъдещето им премахване ще е стъпка към подобряването на българското образование.

Ура, Ура, Ура!

07.11 2013 в 12:16

Драги журналисти от ОФнюз... Не разбирам как така установихте, че студентите са на Стоичков, че им лепвате такива етикети. Стоичковоти студенти ми звучи сякаш той ги е осиновил, а да не разберем е странно. Нали се сещате, че всеки може да направи грешки и въпроса е да се поучава от тях. Нима вие не сте правили грешки? Срамно е да лепвате етикети на тези млади, борбени хора, младежи, мои колеги. Забелязвам, че целеустремено се опитвате да ги оплюете и изливате невероятна помия срещу тях. ЗАЩО?

07.11 2013 в 12:13

Не мога да се съглася с теб, че тази организация само усвоява пари и не прави нищо. Видях им сайта и виждам, че по много теми имат мнения и изразяват мнението си, а те са избрани точно за това. Ти да не си от тия хора, които са искали да правят шмекерии и сега като си вън от играта да искаш да оплюеш тия хора. Айде малко по-внимателно, че всичките ти постове са такива - никакви.

07.11 2013 в 12:11

Петров, прекалено много ти плащат за да постваш цитати от разни медии и прочие. Виждам, че цялата статия е с твои коментари, а това ме кара да мисля точно това. В крайна сметка аз съм запознат с избора на тези хора и те не са назначават, а се избират на принципа на демократичната свобода и там всеки има възможност да се кандидатира. Не виждам тази злоба от къде я вадиш такава. Много бледнееш вече и се вижда, че натрапчиво се опитваш да ни натресеш мнението си

07.11 2013 в 08:25

Нищо не са ми платили, просто виждам каква е работата в държавата ни. Това, че на теб не ти харесва, че се изказвам не е мой, а твой проблем.

06.11 2013 в 19:40

Национално представителство на Студентските съвети е синекурна структура, която се занимава основно с усвояването на средства, полагащи ù се по Закона за висшето образование. Малко хора са чували за НПСС и това е напълно обяснимо. През 13-годишната си история представителството не се запомни с повече от едно смислено действие (изключение е активната позиция за спортната база на НСА в Несебър) и по-често бе изразител на интересите на ректорите пред студентите, вместо обратното. Никаква подкрепа за спекулантите със студентското търпение и доверие!

06.11 2013 в 19:39

Аз лично смятам, че организацията НПСС не помага на българските студенти... Не съм чул нещо хубаво , което се е свършило. Също така смятам , че НПСС не подкрепят студентите в тяхното интелектуално развитие... Тази незаинтересованост към студентската общност ни стимулира да имигрираме където и да е е ... само да е извън България ! Това е самата истина....

06.11 2013 в 19:38

Трябва ли обаче данъкоплатците и занапред да издържат тези компрометирани студентски съвети и паразитни структури като Националното представителство на студентските съвети (НПСС), които полагат неимоверни усилия в налагането на чалга културата и чалга ценностите сред студентската младеж, а на всичкото отгоре в буквалния смисъл с дейността си са и опасни за здравето на учащите се, тъй като ги тласкат към алкохолизъм, питат се в родителската организация. /БГНЕС /

06.11 2013 в 19:36

Председателят на НПСС Ангел Георгиев заяви за "Капитал", че бюджетът на организацията за миналата година е бил около 105-106 хил. лв. Това обаче най-вероятно е сумата без подкрепата на спонсори, които присъстват на повечето събития на НПСС. На сайта на организацията няма отчет за това как са били изразходвани средствата. Същото е положението и със студентските съвети.


Тия т.нар. "студентски" лидери в НПСС наистина подкрепят само чалгата! Факт е това! Вижте им редовните "студентски партита" в чалга дискотеките в Студентския град! Това им е поминъка...

Никой от защитниците не опроверга ФАКТА , че Величко Адамов е виден плагиат - известен с прозвището КОПИ - включващо и произхода му - копанарски циганин ,което само по себе си би било без значение , но в комбина с плагиатството - вече е опасно . Никой не опроверга ФАКТА , че баща му на Ангел Георгиев е прокурист във фирмата "КА Груп"- Плевен - фирмата , НЕЗАКОННО придобила възможността да доставя гориво за Стопанската академия - за 1 млн. лв. - в която ректор е Адамов , професионален "студент" Ангел Георгиев - с две магистратури - с пълно отличие , един докторат и трета - прекъсната магистратура - вече с пълен слаб успех . На всичкото отгоре се фука , че има студентски права .

Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1876039

06.11 2013 в 15:36

Калине, колко ти платиха да плюеш по форумите?!!