Жандармерията и СДВР взели над 3 млн. покрай протестите

OFFNews Последна промяна на 31 август 2014 в 18:07 6405 3

Протест

Снимка Сергей Антонов

Полицията срещу протестиращите в деня на обсадата на парламента - 12.11.2013 г.

Близо 3.141 милиона лева са изплатени на служители на жандармерията и на СДВР за извънреден труд по време на антиправителствените протести по време на кабинета "Орешарски".

Справката е за периода от 14 юни 2013 г. до 23 юли тази година. Поискана е от един от участниците в протестите и в окупацията на Софийския университет, съобщава bTV.

Борис Рангелов от „Протестна мрежа" е получил данните от МВР по закона за достъп до обществената информация, уточнява бТВ. Той е питал още дали загражденията, които опасваха Народното събрание, са собственост на вътрешното министерство, тъй като се говори, че се наети от чужда фирма. От ведомството обаче отричат информацията.

Рангелов очаква още справки от МВР - за цената на командированите от страната полицаи по време на протестите.

„В крайна сметка излиза, че изразът „подавам оставка" струва по прогнозни данни над 5 млн. лв. включвайки разходи за горива за извънреден труд. Това е дупката в бюджета на фонда за лечение на деца в чужбина. Все още не е ясно дали тези заграждения бяха законни. МВР не може да отговори дали не е нарушило закона, като е увеличило 20-метровата зона за сигурност", коментира Рангелов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2014 в 07:43

Добре че е таз велика журналистка Кулезич че да разберем коя нова телевизия е придобила мутрата. Очаквам скоро там да се озоват Кеворкян и Цолова. :-)

01.09 2014 в 01:44

Интересно е също колко хора са били командировани от други места в страната. Имаше моменти през лятото миналата година, когато центърът беше препълнен с полиция. То не бяха автобуси, поставени напреки на движението, не бяха информации за водни оръдия и други чудесии.

31.08 2014 в 19:33

Дупката в парите за лечение на деца в чужбина може да са и парите, които партиите заработват на задължителен принцип за всеки гласувал. По-голяма дупка от водещите партии няма.