В Димово протестират заради лошия път през града, ремонтът започва

OFFNews 16 април 2016 в 13:04 2160 0

Протестиращи затвориха движението по международния път Е79 към Дунав мост 2, съобщава БНР.

Жителите на Димово настояват за изграждане на обходно трасе с цел пренасочване на тежкотоварния трафик. Всяко денонощие 2500 автомобила пресичат улиците на Димово.

Хората твърдят, че къщите се пропукват от натоварването, а пътните настилки са в много лошо състояние. От агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че ремонтът ще започне през следващия месец, предвидени са осем милиона лева.

В Димово настояват за бързи решения и са готови на крайни действия. Причините обяви Галин Цолов - представител на Инициативния комитет , организирал протеста.

По думите на хората от Димово трафикът е денонощен. Постоянно минават хиляди товарни автомобила, които притесняват жителите. Дупките са страхотни, и най-лошото е, че никой не взима никакви мерки. Точно поради тая причина гражданите на община Димово ще протестират, ще се затваря пътят от 10 до 12 часа с надеждата някой да ни чуе.

Межвременно от БСП сигнализираха, че плакат с надпис „Бойко направи видима и тъмната страна на Луната” и бяла шапка с емблемата на Столетницата са предизвикали намесата на полиция и частни охранители по време на протеста в Димово.

Според социалистите на тях им е бил оказан натиск плакатът да бъде прибран, а полицията накара зам.-председателя на областния съвет на БСП Димитър Велков да свали шапката с партийния знак.

„Ако искахме да политизираме, щяхме да дойдем с червените знамена и червените тениски, както бяхме направили на предишните два протеста на БСП, когато излязохме отново с искания за главен път Е-79. Ние сме тук като граждани и дойдохме от различни общини, защото проблемът не е само на Димово, а на цялата Видинска област”, коментира Димитър Велков.

От Агенция "Пътна инфраструктура" посочват, че икономически не е оправдано обходът на Димово да се изпълнява като отделен обект. Отсечката ще е част от скоростен път между Ботевград и Видин. Административните процедури и подготовката на проекта са започнали, съобщават от Пътната агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови