Танков салют от протеста за окъснелите депутати

OFFNews 05 декември 2013 в 19:14 5477 11

Протестиращите отново изкараха
Протестиращите отново изкараха "танковете".

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събраха пред Народното събрание и тази вечер. Депутатите гласуваха заседанието, на което се гледа бюджета за 2014 г., да продължи до 22,00 часа, .  

Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа и заседанието, на което се гледа Бюджет 2014, ще продължи до 22,00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 – „за”, 20 – „против”, а 10 се въздържаха. Преди това Панчев се възмути от поведението на депутати в пленарна зала. Той ги призова за по-сериозно отношение.

По същото време отвън продължават да се събират демонстранти, които искат оставката на правителството и нови избори. Припомняме ви, че около обяд пред парламента и на други места в центъра имаше сблъсъци между полиция и протестиращи, при които бяха задържани девет души. 

Блокирания полицейски джип. Блокирания полицейски джип.

 

Около 19,30 часа група протестиращи заобиколи полицейски джип, който искаше да излезе от площада. Демонстрантите насядаха около роувъра. Намесиха се още полицаи и джипът потегли. Протестът пред парламента продължи със скандирания "Мафия" и "Оставка".

Картоненият танк в атака. Картоненият танк в атака.

 

В 20,15 часа протестиращите извадиха "тежката техника" - два картонени танка, от чиито "оръдия" бяха изстреляни няколко пиратки. Малко по-късно част от демонстрантите наобиколиха запалени контейнери за смет, за да се сгреят, а други започнаха да се разотиват. 

 

Малка част от протестиращите са на площада в 22,00 часа. Заседанието продължава. Малка част от протестиращите са на площада в 22,00 часа. Заседанието продължава.

 

Час по-късно на площада все още имаше протестиращи, които скандираха срещу заседаващите депутати. Междувременно двама пожарникари изгасиха запалените контейнери за смет.

Протестът завърши без инциденти малко след 22,15 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!