Ректорът на СУ проф. Илчев: Днес всички са на работа

Александра Маркарян 27 януари 2014 в 07:51 4272 7

Иван Илчев
Иван Илчев

"Би следвало днес всички да отидат на работа. В общи линии работното време започва в 9 ч." Това заяви ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев тази сутрин пред bTV.

Той обяви, че разговорите със студентите, които окупираха за втори път Ректората на СУ, "са изчерпани" и очаква полицията да отвори залостената сграда.

"Те изгониха охраната, не пожелаха да разговарят със зам.-ректора Милена Стефанова", обясни Илчев защо отказва да води разговори.

Той определи ръководителите на първата студентска окупация като "доста по-интелитентни". Сега ръководството на СУ се сблъсквало "със стена".

Проф. Илчев се възмути, че от тримата водачи на студентите, окупирали СУ, само един бил студент в Алма матер, вторият не бил студент, а третият учел в Нов български университет.

Ректорът на СУ описа и какъв е залогът за СУ при настоящата окупация:

"Днес трябва да внесем документите за проект за 5 милиона лева и документите са в университета; в петък трябва да платим заплатите - има много служители със заеми, върху които ще текат лихви, ако не внесат навреме вноските си; имаме плащания към държавни и частни фирми".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови