Ранобудните: МВР лъже, че Сашо е извадил рамото на полицай

Александра Маркарян Последна промяна на 16 декември 2013 в 13:05 5122 66

Йовчев в Клуба на архитекта
Йовчев в Клуба на архитекта

 

Арестуваният студент Александър Кирцов не е участвал в сблъсъците с полицията вечерта на 14 декември, още по-малко е извадил рамото на полицай. Това заявяват Ранобудните студенти от Великотърновския университет в позиция, изпратена до медиите. 

"Ние познаваме много добре Сашо, с него сме били заедно на протестите в София, заедно сме били и под ударите на полицията. Знаем, че той не е хулиган, какъвто се опитват да го изкарат управляващите и не се съмняваме в думите на колегите ни от СУ, че той не е бил част от сблъсъците пред Клуба на архитектите, още по-малко че е извадил рамото на полицай. Заявяваме пълна и безусловна подкрепа към Александър.

Смятаме, че това е поредната брутална лъжа на МВР, пусната в опитите му да оправдае своята милицонерщина. Сашо е една от основните фигури в студентската окупация и в задържането му виждаме поредния опит на управляващите да обезсилят студентското протестно движение. Всички тези действия напомнят на едно друго време, на един друг обществен строй, който не бива да бъде допускан да се връща в България", се казва в писмото.

Според тях в България "започва да става ежедневие да гледаме насилие и безразборни арести по улиците".

Александър Кирицов бе задържан за 72 часа в събота, по време на блокадата на вътрешния министър Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта, където вицепремиерът вечеряше. След намесата на полицията протестиращите бяха изтласкани извън двора на ресторанта.

"Отново изказваме пълната си подкрепа към Ранобудните студенти от СУ и останалите университети и категорично осъждаме полицейското насилие, което стана практика да се вихри по улиците на София", пишат студентите от Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2013 в 08:21

Пък ги разбира Поля-прави, криви. Но как иначе...

16.12 2013 в 19:32

Аз се виждам, но не разбирам ти защо ми се навираш, след като за крив чеп не ставаш?

16.12 2013 в 16:56

Яаааа, сега прокопиевите ежедневници станаха парцали??? А когато през пролетта пишеха измислици за някакъв "луноход-ЦЕЦОмобил", бяха представители на свободната преса...

16.12 2013 в 16:32

И да мучиш, и да пъшкаш все си си същата пробита, амортизирана, червена подлога. Виж се първо ти в огледалото.

16.12 2013 в 16:12

Пишат като тигри, бегат като овци, тяхното име е позитанчета-московци. Бити и еб@ни, скрити в катакомба, през опорни точки слаломират като Томба.

16.12 2013 в 16:06

Ооооо, вие диалог може да водите само със себе си в огледалото, щото светлият образ отсреща няма как да ви отговори... :)

16.12 2013 в 15:55

И ти ли подлагаш дупИ?
С единия ник не става, дай да опитаме сега с другия, белким нещо позамажем нещата.
Видно с точно така липса на мисъл сте стигнали до тук. Дай боже някой ден да го разбереш.. а дано, ама на дали.

16.12 2013 в 15:50

Кой те пита, бе тролче :) Я си яж там стотинките за постовете и не се обаждай :)

16.12 2013 в 15:19

Да перефразирам: Каквито имаш срещу себе си такъв ставаш. Не бе шегувам се. Истината е, че червените злобарчета и кафеви атакисчета само от четири неща разбират - бой, стригане и сръбска музика. А останалите все пак се стараем да сме диалогични, не ли?

16.12 2013 в 15:16

Явно това ще да е новия „морал“, които искат да ни наложат брадясалите момченца. Понеже никой до момента не даваше дефиниция, що е то „нов морал" и в какво се изразява, мисля горното хвърля достатъчно светлина по въпроса. :)