Протестът днес: малко хора, пестят се сили за големия ден утре

Николаос-Теодорос Цитиридис Последна промяна на 09 ноември 2013 в 20:25 3543 11

Протестът на 7 ноември. Снимка: Галя Тодорова via

 

Стотина студенти и протестиращи блокираха кръстовището пред Ректората към 19:30 часа.

Протестът днес е чувствително по-малоброен, като вероятно протестиращи пестят сили за утрешното шествие по случай годишнината падането на тоталитарния режим у нас.

Утрешните протести ще бъдат подкрепени и от преподаватели с призив „Повече така не може”. Студентите нарекоха шествието „Поход на справедливостта”. То ще обиколи Народното събрание, Министерския съвет, като ще приключи пред стълбите на бившия Партиен дом.

За утрешния ден полицията ще предприеме допълнителни мерки за сигурност във връзка с предстоящи два концерта в неделя следобед. Те ще се проведат на пл. "Александър Батенберг" и пл. "Александър Невски", съобщиха от МВР.

Ще бъдат изградени пунктове за обстойни проверки на подходите към двата площада. С цел предотвратяване на противообществени прояви и злонамерени действия, ще бъдат проверявани лица със съмнително поведение, както и такива с обемисти предмети и багажи.

От полицията предупреждават, че са възможни затруднения в трафика в района на концертите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.11 2013 в 20:02

Бойко, няма как да разберат, защото мислят, като те биха постъпили!!!!

10.11 2013 в 10:20

Ами най-малкото музикантите, които са на тези концерти отиват заради идеята, а не заради парите. Кога ще разберете, че не всичко е пари.

10.11 2013 в 09:44

A кой плаща концертите?

10.11 2013 в 07:28

Как се стигна до 10 ноември 1989 г. Част 4: Принудителната оставка на Живков. В част 4 от поредицата "Как се стигна до 10 ноември 1989 г." са представени събитията, разиграли се на 8 и 9 ноември 1989 г., свързани с принудителното оттегляне на Тодор Живков след натиска от Москва...http://daniivanov.blogspot.com/2013/11/blog-post_2087.html

10.11 2013 в 03:33

Не са толкова тъпи, а толкова продажни (плаща им се за това).

Веско, все пак ще нарека тъп, тъй като освен да плюе, друго не е измислил. Моля ДС да спре да подценява интлектуалния капацитет на читателите.

10.11 2013 в 00:34

Ако утре не започне промяната, утре ще е краят на България.

10.11 2013 в 00:22

Веско, глупаво момче си ти.

Студентчетата "окупатори" са последното нещо което би объркало бюджета на майка ти.

Абе, вие наистина ли сте толкова тъпи или ви се плаща за това ?

09.11 2013 в 23:33

Някой би казал, че и природата е с тях, окупаторите. Прогнозата на синоптиците е, че утре в столицата времето ще е в максимална степен подходящо за протести на открито. Моята политическа прогноза е, че само няколкостотин кресльовци ще се опитат да радикализират едно рехаво шествие, което претенциозно наричат общонационално. Човек с достойнство не би подкрепил група от преподаватели и студенти кариеристи, които не успяха да намерят по-благозвучна дума за самоопределяне. Окупатори - грозно, но вярно. Точно, но грозно и отблъскващо. Не съм привърженик на никоя партия, не подкрепям правителството (но и не искам оставката му сега), ненавиждам парламента и повечето от известните депутати, но съм потиснат и като българин чувствам унижение, че вместо да ни поведат по-честни, по-нормални, политически по-компетентни хора, отново на повърхността изплува мръсната пяна. Студентите, особено тези от СУ, би трябвало да са и наистина са цветът на българската младеж. Да виждате сред т.нар. ранобудни едно достатъчно интелигентно, одухотворено и същевременно будещо с погледа си доверие лице? Да ви впечатлява и да ви спечелва за "каузата" им с политическа подготвеност което и да е тяхно кратко или по-обстойно изказване (освен ако не сте от примитивните антикомунисти)? Сред кухите им фрази да виждате проблясък на човещина? Може ли наглостта да объркаш семейните бюджети на хиляди други студенти и техните родители да бъде подкрепяна от нормални хора с чувство за морал?
Утре ще е един прекрасен за протести ден. Но ако не броим зяпачите и докараните не знам откъде си, няма да са повече от хиляда "автентичните" кресльовци. Но не би било отчайващо, ако са дори 2 хиляди. Трагедията на България е, че и сред по презумпция най-активната и най-интелигентната част на младото й поколение - студентите - преобладава пасивността и няма отпор срещу шепа умствено посредствени момчета и момичета, чието поведение -много меко казано - няма нищо общо с демократичните ценности.

09.11 2013 в 22:42

К'ва нелегалност,бе,брато?Някой случайно да го търси?

09.11 2013 в 20:56

КАКВА МОРАЛНА ЛЕГИТИМНОСТ ИМА ПАРЛАМЕНТ И УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ, ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОИТО Е В НЕЛЕГАЛНОСТ ЗАРАДИ КРИМИНАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЯНИЯ ?