Протест заради вакъфските имоти пред Съдебната палата (снимки)

Сергей Антонов Последна промяна на 06 февруари 2015 в 13:05 5497 2

Снимка Сергей Антонов

Жители на Кюстендил и Карлово се събраха на протест пред Съдебната палата в София

Жители на Кюстендил и Карлово се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Целта им е да се противопоставят на намерението Главното мюфтийство да си върне собствеността върху джамиите „Ахмед бей“ и „Фетих Мехмед“ в Кюстендил и „Куршум джамия“ в Карлово.

За днес е насрочено заседание на Софийския апелативен съд, на което да се реши дали съществува правоприемственост за собствеността на някогашните молитвени храмове.

Протестиращите са единодушни, че желанието за придобиване на собственост над културно-историческото наследство на България е провокация от страна на Главното мюфтийство.

Да подкрепят протеста бяха дошли и Петър Паунов, кмет на община Кюстендил и д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

Протестиращите издигнаха плакати „ Уважаеми съдии, пазете историята на родината си“ и „Пазим историята си, пазим България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2015 в 15:10

Срам за България!Зейнали са бивши поробители да се наместят в сърцето на български светини.Апостолът ще се обръща в гроба. Но все пак да сме спокойни. Кметовете са запознати с челния испански опит в тая сфера - заравяне на прасета при подобни спорове.Ще ги подкрепим целокупно. На наглостта - съответен отговор.

06.02 2015 в 14:36

...тия първо да свият перките на червената фамилия Руеви, 'дето синът им - бившия съдя Красимир Руев води ДПС-то по пътя на завладяването на вакъфските имоти...цял Кюствндил го знае...и него, и баща му - дъртия комунистически полковник, 'дето цял живот слухтеше около всеки, който не цепеше басма на комунистите...