Протест срещу президента: ДА на Украйна - НЕ на Радев

Радев не подкрепи декларацията на президентите, защото Украйна не трябвало да влиза в НАТО преди края на войната. В документа обаче не се посочва никакъв срок

OFFNews 04 октомври 2022 в 19:03 5805 12

Архив

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Румен Радев

Утре пред Президентството е свикан протест под надслов "ДА на Украйна - НЕ на Радев".

Събитието започва в 18:00 ч. То е организирано от БОЕЦ.

"Гражданите и бойците излизаме, за да осъдим позорното решение на президента да не подпише декларацията на своите европейски колеги в подкрепа на заявката и желанието на Украйна за членство в НАТО", заявяват организаторите на протеста.

Те призовават гражданите да носят всякакви червени предмети, стари дрехи и обувки, които да бъдат струпани пред сградата, създавайки "грамадата на позора - символ и паметник на прокремълската, антибългарска, антиукраинска и антиевропейска политика на Румен Радев".

Поводът за протеста е позицията на президента, в която се заявява, че той е против присъединяването на Украйна към НАТО преди да има подписано мирно споразумение с Русия.

Радев е против присъединяването на Украйна към НАТО преди да има мир с Русия

Вчера от "Дондуков 2" заявиха, че "решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави."

В позицията, изпратена до медиите, се посочва още, че приемането на Украйна в Алианса не трябва да води към риск от прякото въвличане на страните от НАТО във войната, както и че Радев подкрепя останалите позиции, съдържащи се в декларацията на президентите на страните членки на НАТО от Централна и Източна Европа.

В текста на документа, подписан от президентите, обаче никъде не се посочва кога Украйна трябва да се присъедини към Алианса.

"Ние не признаваме и никога няма да признаем опитите на Русия да анексира украинска територия. Ние твърдо заставаме зад решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г. относно бъдещото членство на Украйна", пише в текста.

12 държави вече подкрепиха Украйна за НАТО, България все още не

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

11

Maxim

06.10 2022 в 04:45

Льотчика колкото стой като президент, толкова повече наврежда на България. Дори не се прикрива, че е путинист безродника неден. Импийчмънт.

-5489

10

Е ьащо не протестират срещу Столтенберг или Байдън и те казаха, че Украйна няма да влиза в НАТО. Спретнете един протест пред американското посолство?! Намирисва на платена акция. На никой който има акъл за 5 ст. не му идва идеята да взима Украйна в НАТО, това означава война с Русия.

1023

9

Niko2022

05.10 2022 в 00:36

Позор. Нашите прадеди са били в ситуацията на Украйна сега. Търсили са подкрепа срещу робството, пари, оръжие и прочие в Европа. Вместо съчувствие Радев, а и други руски подлоги не дават и грам от съпричаствието, което българите храним и дължим.
Нямам думи колко е отвратително за нашата родова памет. Слава на Украйна, за България трябва ние да я заслужим.

1160

7

bursuk

04.10 2022 в 21:04

Руският зелен чорап на БЪлгария...ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА ПРОРУСКИ БОКЛУК....или просто намери си топките и заеми правилната позиция...

345

6

Джендо Джедев

04.10 2022 в 21:02

Щом даже и македонците ни изпревариха заради тоя... :D

10298

5

AntiZ

04.10 2022 в 20:48

Парапетке, ела да ни стоплиш, ма! Може да вземеш пример от тези двама кацапи! Виж как се обичат само! Изгаряща любов, госпожа КУРнизова! Ще те чакаме на площада, ама си измий устата преди това, че ние спазваме хигиена!
https://t.me/volodymyrzolkin/4427

710

4

Д-р Мазникуров

04.10 2022 в 20:15

Мен лично най-много ме боли това, че този галош, пишман-пРезидент, е представител на Българската Армия...Все пак! Каква деградация, какъв позор, какво безчестие и предателство! На тази Велика някога наша Армия която ще остане, и трябва да остане за поколенията ни вечен символ на Патриотизъм, Мъжество, Смелост, Родолюбие...Която никога не се прекърши и беше винаги в защита на Народа и Родината ни, въпреки всички политици предатели, подлеци, крадци и нищожества. Какво Божие проклятие е наистина това да си се родил български "русофил", майцепродавец, жалък червей, презрян мерзавец, озлобен скот и мизантроп, без капка достойнство, здрав разум, човещина и гордост от Род и Родина! Цялата ти същност да се идентифицира с една чужда, зла, подмолна и жестока Империя, примитивна и кръвожадна, крадлива и лукава! Да и се кланяш и боготвориш като майка и "Освободителка"...Честно, за мен няма по-голямо човешко падение от това, висша степен на интелектуално и морално падение!

2159

3

Kilca

04.10 2022 в 19:55

1. Няма да мръзнемЕ.
2. С нищо не може да се сравни стоплящото чувство да освиркаш една руска подлога (даже и подрънкващи покейки в джоба)
3. Слава на смелия украински народ и неговата храбра армия!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика