Полицаи излизат на протест в Бургас за заплати. Били изложени на риск наравно с медиците

OFFNews 27 октомври 2020 в 07:36 2174 1

Снимка БТА, архив

Архив

Полицаи излизат на протест в Бургас днес, защото не са включени сред държавните служители, които ще получат допълнителни възнаграждения като работещи на първа линия с коронавируса. За последните е предвидено 30% увеличение на заплатите.

"Породи се напрежение, защото трудът ни не е оценен", каза председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР в Бургас Генади Тенев, цитиран от БНР. Според него служителите на МВР са били и продължават да бъдат изложени на най-голям риск "наравно с медиците".

Има и заразени с коронавирус вследствие на контакти във връзка с изпълнението на служебните задължения - казва още Тенев.

Служители на охранителна полиция и затворите в региона също ще се включат в протеста, който започва в 18:15 ч до Съдебната палата.

В интервю за "Хоризонт" в неделя министърът на финансите Кирил Ананиев обяви, че увеличение на заплатите на служителите на МВР заради COVID кризата не се предвижда. Той се аргументира с предишно увеличение, както и с намерението на правителството да увеличи с 10% заплатите на всички държавни служители догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!