200 на протест за оставка въпреки лошото време

OFFNews 26 май 2014 в 21:36 4170 6

Снимка Симона Костадинова

Въпреки лошото време около 200 души се събраха пред Министерски съвет на протест с искане за оставка на кабинета Орешарски.

Демонстрантите започнаха да се събират около 18:30 часа, но така и не успяха да затворят напълно кръстовището на пл. „Независимост“.

Половин час по-късно протестиращите потеглиха по бул. „Цар Освободител“ към парламента.

По време на шествието си към Народното събрание демонстрантите срещнаха две групи от празнуващи абитуриенти, които използваха момента, че заради протеста булевардът е затворен, за да излязат по средата на пътното платно и там да танцуват под ритмите на ромска музика.

Демонстрантите спокойно заобиколиха младежите и продължиха към парламента, а когато стигнаха там огласиха пл. „Народно събрание“ с викове „избори“. Кордон от полицаи не позволи на протестиращите да застанат пред самите ограждания. Протестът приключи към 20:00 часа.

Вчера, след изборите за български евродепутати, стана ясно, че управляващата коалиция е спечелила по-малко от половината гласове на избирателите. Това бе и причината поради която протестиращите се събраха с искане за оставка и предсрочни парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови