100 бежанци протестираха в София

OFFNews Последна промяна на 28 април 2015 в 14:53 5499 5

Снимка bTV

Около 100 бежанци от лагера във „Военна рампа“ в София излязоха на протест в двора на заведението, съобщи bTV.

Причината за протеста е бавната процедура за получаване на статут.

В района има засилено полицейско присъствие, като се е стигнало и до сблъсъци с протестиращите бежанци.

По информация на Дарик при сблъсъците са пострадали няколко полицаи.

„Те претендират, че закъсняват решенията за бежански статут. Събрал съм ръководния екип и ускорихме решенията. Те негодуват, че има забавени решения от миналата година. Аз съм нов, от средата на януари, и гледам да ускоря процедурите. Чакам директора на центъра и ще отидем на място заедно", заяви  директорът на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков.

В началото на април бежанците от центъра в „Овча купел“ излязоха на протест заради недостатъчната храна в лагера. Те обявиха още, че се бавят и процедурите за получаване на статут.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2015 в 11:50

а българите пита ли ги някой как търпят тия гнусни управници толкова години ?
за това отговорът към тях може да е само един : ГОУ ХОУМ !!

28.04 2015 в 17:46

Има една книжка на българския пазар. Нарича се "Наказателен кодекс". И там е описано какво се прави нелегално преминали държавната ни граница. Крайно време е всички правораздавателни органи да я отворят и да направят каквото пише там.

28.04 2015 в 16:42

Що просто не ги натоварят на няколко автобуса тези с претенциите и не ги изхвърлят от държавата. Не стига че ги храним и търпим ами и претенции имат.... Нагла паплач мръсна!

28.04 2015 в 15:33

Крайно време е всички медии да използват коректни понятия по задължение. Редно е според мен тези хора да бъдат наричани "потърсили закрила", нищо, че е по-дълго. А компетентните органи да решават кой има право да бъде наречен бежанец и кой е имигрант. Защото така между тези, които бягат от война и тези, които просто търсят по-добра работа се слага един знак за равенство, а това не е коректно. В Сирия има двуфронотова война, ако може така да се каже, не е същото да идват от там и да идват от Алжир, където нещата са принципно спокойни.

28.04 2015 в 15:14

Глей как се обърквате като не наричате нещата с истинските им имена - ем са бежанци, ем протестират срещу бавното издаване на бежански статут...