Знаков депутат напусна Патриотичния фронт

Единият лидер преговаря с ГЕРБ, другия - с БСП, третият не могат да го намерят, обясни Димитър Байрактаров

OFFNews 13 февруари 2017 в 22:00 34335 10

Депутатът от 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров обяви, че е напуснал Патриотичния фронт и НФСБ, а като причина посочи, че там "нещата са много, много гнили". 

Байрактаров беше един от най-активните депутати на Патриотите, а името му беше спрягано за социален министър в евентуална коалиция с участието на ПФ.

"Моят морал ми говори, че нещата са много, много гнили. Напускането ми е по морални причини. За мен няма повече място в такава формация. Явно на книга изповядваме едни и съши ценности, но не и на практика. Това обединение е превърнато в част от статуквото, срещу което хората негодуват. Няма да стана съучастник в този сценарий, който ще завърши с ограбване на българската държава", заяви Байрактаров пред "Евроком".

"Това че двама трима човека на бутилка водка са решили да се обединят, не означава, че хората по места са се обединили с такъв ентусиазъм. Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора и с хора, които са доказали, че нямат място в Народното събрание. Говорим за човек, който в 43-ото НС се е изказвал веднъж, и е бил гонен заради речта си. Представете си", коментира той.

По думите на Байрактаров става въпрос за водача от Варна, който според него не е способен да води кампания, но явно е послушен. 

"На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място след лидерите. Тези лидери не могат да си решат техните си проблеми и са буквално като детска градина", подчерта Байрактаров.

Той коментира и темата с увеличаването на минималните пенсии на 300 лева, която беше подхваната именно от Патриотичния фронт. 

"Темата с увеличаването на пенсиите е реално възможна, но моята горчилка идва от там. Днес си направих труда да разгледам стенограмите по повод въпросните пенсии и се оказа, че голяма част от депутатите от Патриотите дори не са присъствали", каза Байрактаров.

Бившият депутат подчерта, че не знае с кого ще се коалират "Обединени патриоти", но посочи, че "единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият - с БСП, а третият не могат да го намерят".

"Фронтът в момента няма програма, разчитат на заучени думи. Аз ще се боря, защото мисля, че трябва да уважа избора на 2,5 милиона българи за мажоритарна система. Аз ще изляза с името си и това, което съм направил. Ако те са били искрени, могат да ме подкрепят, за да продължим заедно тази битка. Вероятно моята принципност е причината да ме държат далече", каза още Байрактаров.

Той подчерта, че очаква да му бъде наложено "медийно ембарго", защото е излязъл "с лицето и сърцето си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

12

senester

14.02 2017 в 15:46

Нормално.Преди избори партиите се чистят от кадърните си членове,за да не пречат в борбата за кокала.Гномът Симеонов май съвсем си е повярвал,че е елит

12392

10

sevsev

14.02 2017 в 08:58

Да излезеш от ПФ с достойнство? Не ми се струва възможно, но все пак понякога стават и чудеса.

11316

9

Алекс

14.02 2017 в 08:31

Байрактаров е толкова тъп, че сам си казва какъв му е проблема:
"На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място след лидерите." И понеже сметнал, че това право да е депутат му се пада по рождение - сега, когато разбрал, че няма да е така, си намира хиляди извинения да се маскира на морален и принципен.
Байрактаров казва: "Моят морал ми говори, че нещата са много, много гнили."
Абе, наглец, какъв морал имаш ти? Я да идат от Оффнюз в Парламента да разпитат има ли жена под 60 години, която да не си задирял :D

29216

8

Лопе де Вега

14.02 2017 в 07:07

Йончев, прощавай, но не разбрах кой именно е любимият ти коментар.

Поздрав!

12678

7

ovgun

14.02 2017 в 00:35

До вчера им слугува, днес с други ще струва.

13273

3

Владимир Йончев

13.02 2017 в 22:57

Хахахаа, това ми е любимият коментар от месец насам.