Зеленогорски подава оставка, ако РБ не е с единна регистрация за изборите

Ивайло Анев 01 юли 2015 в 12:06 2163 0

Снимка БГНЕС, Архив

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски

Съпредседателят на Реформаторския блок и шеф на предизборния щаб Найден Зеленогорски заяви, че ще подаде оставка, ако до 25 юли коалицията не направи единна регистрация за предстоящите местни избори.

"Партиите в блока трябва да постигнем консенсус по тази тема. Това е предпоставка да сме по-борбени и да имаме успешни реални резултати на местния вот", заяви зам.-председателят на ДБГ.

Той беше категоричен, че това не е ултиматум. По думите му Част от реформаторите искали единна регистрация за местните избори на формацията, другите очаквали някакви решения на националните си ръководства, които не се случвали.

"Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия. Хората очакват от нас да имаме единство и боеспособна армия, която да се представи силно на местните избори", обясни Зеленогорски. 

Срокът, който той постави за решение относно явяването на изборите, изтича на 25 юли, два месеца преди старта на предизборната кампания.

Депутатът обясни още, че не се подклаждало напрежение в Блока, просто увлечени в управлението на страната, местните избори били оставени на заден план. "Само това ме притеснява", заяви той и добави, че е по-добре "да удари камбаната навреме, отколкото после след бурята да види какви са щетите.

Представителят на Блока Вили Лилков (ДСБ) заяви, че няма драма около изборите, но реформаторите много трудно щели да бъдат регистрирани заедно по всички места. По думите му от Блока не могат да си позволят да изгубят Зеленогорски като шеф на предизборния щаб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови