Защо Лена Бориславова се отказа да е в листите на Промяната?

Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно. Съпротивата е огромна, написа тя във фейсбук

OFFNews 22 август 2022 в 19:46 16935 14

Бориславова

Снимка БГНЕС

Лена Бориславова

Шефът на кабинета на бившия премиер Кирил Петков - Лена Бориславова, обясни защо се отказва да се включи в листите за парламентарните избори на 2 октомври.

Тя коментира, че да се занимаваш с политика в България има своята цена и няма право да я прехвърля върху екипа и работата на "Продължаваме промяната". Отбелязва и атаките към самата нея.

"Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел", написа Бориславова във фейсбук.

Ето цялото съобщение:  

Малко след свалянето на кабинета "Петков" взех решение да не влизам в предизборните листи. Дойде моментът да споделя причините за това.

През последните 8 месеца направихме първите решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото - с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета. Съпротивата на това минало бе огромна, впрегнаха се всички похвати, работеше се усилено и за изместване на обществения фокус и за компрометиране на Промяната. Е… не откриха кражби, не откриха нечисти сделки, не откриха престъпления, затова атакуваха лично.

Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“. Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел.

Промяната зависи от силни личности, но е по-голяма от всеки от нас поотделно.

Благодаря на Кирил Петков и Асен Василев, както и на целия екип на ПП, че ме разбраха и подкрепиха, както във всеки друг момент от работата ни досега.

От изборите на 2 октомври зависи промяната да продължи и да довършим започнатото. За да си дадем шанс да живеем, да се развиваме, да се борим, да бъдем щастливи - тук и сега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

14

8LCHQ997B0oOvWE

23.08 2022 в 12:50

Да не отива в ДПС?Да стане говорител на Пеевски?

14469

13

случайно прочетох

23.08 2022 в 11:05

Браво, момиче!!! Ще се радвам да продължиш да работиш за промяната и за бъдещето на България!!!

-1555

11

ob1

23.08 2022 в 09:06

Жалка руZка тролска сган, мълчат като путки под новините за ударени нацистки бази, ама тука мятат кал. Мърши...

1220

8

хr4

23.08 2022 в 00:14

Направо не мога да повярвам колко воайори има в тоя форум. Абе, за вас розови сайтове няма ли?

2115

6

Тролов

22.08 2022 в 23:10

Гроздето е кисело, защото не може да го стигне... Лорер и Асен Василев първо я отразяха да не участва в реденето на листите, после не разрешиха да е водач, а накрая и татко Петко в паника, за да спаси Кики, след като Линда заплаши с развод, също я отряза. И горката Лена, с употребения парапет,нямаше друг вариант освен да представи прогонването си като собствено решение. През цялото време Кикито се криеше и си траеше като мишка!

4038

5

Moirae

22.08 2022 в 21:44

Жалко, че няма да е в листите. Заради облаогодетелствани и окопали се еснафи се похабяват стойностни хора. А резервът на България е така малък. Силните на деня, които няма как бъдат бутнати без съдебна система - те продължават да получават каквото си пожелаят.