Започва 13-ият ден на протест: Флашмоб спря движението по Цар Освободител (видео, снимки)

Рени Петрова, Ирина Евгениева 21 юли 2020 в 08:58 8258 2

Снимка Ирина Евгениева

13-ият ден на протест с искане на оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев започва в 9 ч.

Както и вчера, мястото му отново е пл. "Народно събрание" 2.

Днес депутатите ще гласуват вота на недоверие, внесен от Корнелия Нинова и депутати от БСП "заради провал в борбата срещу корупцията". Заседанието на парламента е с начален час 11:30.

"Отново всички на площада да кажем силно на онези в Народното събрание: МУТРИ-ВЪН! Един вот на недоверие няма да промени нищо. Искаме промяна, а не подмяна. Искаме всички от властващата мафия вън!", пишат в призива за протеста от "Отровното трио" (проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян).

И тази сутрин флашмоб спря движението по жълтите павета, като пресича в двете посоки пешеходната пътека по бул. "Цар Освободител", точно до парламента.

Атмосферата на живо:

Пред протестиращите говори задържания за краткото спиране на метрото вчера Светослав Трайков.

"Между 8 вечерта и 2 ч прекарах в районното, задържаха ме на Орлов мост без да ми кажат защо, не ми дадоха да пия вода, да се обадя на 5-годишната си дъщеря, може би бях там, защото нямат право на глас. Искам да кажа на ГЕРБ, че ще сме тук, докато не ви кажем сбогом, няма да простим", заяви той. Трайков добави, че му позволили адвокат след 22:30.

Арман Бабикян: "Краят се вижда, днес е 13ти ден, ще продължим, докато подадат оставка. Оставка им желая. Прокурорският каскет се крие в храстите и обикаля почти празни села, за да бори битовата престъпност. Престъпниците са каскетът и тиквата на власт."

"Виждам агонията на управляващата тиква на обиколка в Европа. Тези пари ще се разделят в чекмеджета. Не трябва да го позволяваме. Това, което Европа изпраща в България, трябва да попадне при хората, а не при бандитите. Докато каскетът се крие в храстите, тиквата се чуди къде да отиде, защото никъде не е желан. Трябва да се върне. Може да потърси убежище в Русия, но този път с подарък кученце няма да стане", заяви още Бабикян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

21.07 2020 в 15:42

Полицията пази мафията, протестира за заплата от мафята. Те са малки, жалки мишки, които със зъби и нокти си пазят поста, защото ако не са полицаи ще ровят по кофите.

2800

1

zpe

21.07 2020 в 10:54

Ей, нека да се помни - за всичко е виновна ПОЛИЦИЯТА!

ПОЛИЦИЯТА трябваше да вземе участие в протестите. Чак след време, за жалост, ще стане ясно колко е виновен всеки един отделен редови полицай, защото заради неговото ОВЧО безучастие тая сган още е в сградата.