За Александър Йорданов резолюцията на ЕП била предателство

Според евродепутата резолюцията е приета с мнозинство от 20 души, а в действителност, те са 81

OFFNews 11 октомври 2020 в 19:13 3528 5

Александър Йорданов

„За нас това беше едно голямо предателство срещу България, което за пореден път БСП осъществиха с помощта на „Демократична България” в лицето на Радан Кънев. Резултатите показват, че при гласуването парламентът е бил разделен. Мнозинството, с около 20 души повече, са приели резолюцията срещу България. ЕП не е бил единодушен. За всички е ясно, че тук става дума за един ляво либерален комплот срещу нашата страна”, каза в студиото на „Неделята на NOVA” евродепутатът Александър Йорданов.

В интерес на истината резолюцията е приета с гласовете на 358 евродепутати, 277 гласуваха против, а 56 се въздържаха. Сред въздържалите се бяха и евродепутатите от ДПС.

Според него „петното” върху България остава и ще се цитира години наред. „Ще има депутати, които ще се връщат към нея и ще я припомнят. Левите за пореден път поставиха своите тясно партийни интереси над здравия разум, над професионалната обективност и над морала”, каза Йорданов.

Той припомни, че само седмица по-рано ЕК излезе с доклад на същата тема. „Докладът е писан от професионалисти, експерти, които наистина са се хванали за фактите такива, каквито са. Резолюцията обаче, е писана от политици и всеки от тях си е хванал своя тясно политически интерес. В нея има вкарани лични и бизнес интереси срещу България”, смята евродепутатът, който от критик на управлението на Борисов се превърна в горещ застъпник след влизането му в Европарламента.

"Върховенството на закона означава разделение на властите, но твърденията за съдебна корупция и политически съдебни преследвания се увеличават. Означава свобода на медиите, но ние сме свидетели на нарастващо влияние на властите в обществените медии и прилагането на клиентелизъм, когато става въпрос за частни медии. Означава отстояване на гражданските права, но сме свидетели на полицейска жестокост и потискане на правата на малцинствата", заяви председателят на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на европарламента Хуан Фернандо Лопес Агилар след приемането на резолюцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

5

order

12.10 2020 в 03:28

А хората казват, че тоя дeбeлоcep*ko е наследник на подпоручик Константин Йорданов от 19-и Шуменски пехотен полк yбиеца на децата яcтpeбинчeта по времето на фaшизмa!!!

11769

3

Dafack

11.10 2020 в 20:29

Александър Йорданов скоро ще ритне камбаната от инфаркт... толкова холестерол не се задържа вечно. Няма нужда предизборно (и то 5 месеца преди) да се "съживява" труп като СДС!

20699

1

Новак

11.10 2020 в 19:24

А какво са почнали да цитират тази свиня?
Идиотът се чуди какво да измисля, а те дават трибуна на всяка простотия, която изръси.