Quantcast

Военното министерство ще продава апетитни имоти по Южното Черноморие

OFFNews Последна промяна на 09 август 2019 в 19:30 5492 0

Министерството на отбраната готви за продажба апетитни имоти по Южното Черноморие. До края на годината ще бъдат продадени още редица атрактивни имоти в София. Всички те са включени в списък с общо 100 имота с отпаднало предназначение, "предвидени за осъществяване на разпоредителни действия". 

Един от тези имоти се намира на морския бряг в Черноморец. Теренът на бивше военно поделение, разположено върху 173 дка, като близо половината от имота се намира върху полуостров Червенка, пише "Дневник".

Друг такъв апетитен имот представлява 31.3 дка незастроен терен с недефиниран начин на трайно ползване, който се намира в местността Акротирия във все още слабо застроената южна част на Несебър. Имотът е заобиколен от пясъчни и скалисти плажове, а в обхвата му има пясъчни дюни.

Вторият полуостров обхваща местността Кротирия западно от Стария град в Поморие и представлява урбанизирана територия с неустановен начин на трайно ползване. На север теренът граничи с няколко ваканционни комплекса и хотели.

Предвиден за продажба е и имот на МО в бургаския кв. "Сарафово". Става въпрос за бивши армейски складове с пет постройки, разположени в терен от 5.4 дка на около 300 м от плажа. Сега теренът е предвиден за ниско застрояване до 10 м.

МО готви за продажба и три имота в непосредствена близост до плаж "Нестинарка" в Царево. Първият е разположен върху 110 дка и граничи с широка пясъчна ивица, вторият е отбелязан като "казармен район" с една постройка и терен от над 112 дка. Третият имот е доста по-малък - 4,2 дка, но граничи с другите два. 

В списъка на министерството с имоти с отпаднало предназначение е и терен от близо 2 дка в местността Герени край Созопол, който се намира на около 200 м от морето, къмпинг "Роял бийч" и ваканционните комплекси "Блу ориндж" и "Хасиенда бийч".

Атрактивни имоти, готвени за продажба от МО, има и в София. Един от тях - незастроен имот с площ 2,1 дка, се намира на бул. "Цар Борис III" 341 в столицата. 

Предвидени за продажба са още терен от 19 дка със стари военни складове в "Драгалевци" и незастроен имот на терен над 39 дка на околовръстното шосе в София.