ВМРО предлага да борим двойния стандарт на храните с купуване на български стоки

OFFNews 01 май 2018 в 14:56 2977 4

ВМРО предлага да преборим двойния стандарт на храните като купуваме български стоки. 

"Така ще бъде направена стъпка към откриване на повече работни места в България. Това ще донесе и ръст на икономиката, ще плащаме повече ДДС тук, в страната си, а не пари, които ще изтичат от държавата през трети фирми. Така ще можем да разработим българските марки и ще направим крачка към преодоляване на демографския дисбаланс", обявиха от партията.

"България е известна със своята култура в областта не само на хранителната промишленост. Но нека започнем от нея. Братя и сестри, нека подкрепим българските производители и марки. Да направим своя еврореалистичен избор, без да се самозалъгваме, че мегапроизводителите в световен мащаб ще променят политиката си и това даже няма да се отрази на цените", се казва в изявлението на ВМРО.

Те призовават за подкрепа на българските производители на продукти и услуги. 

"Това е и подкрепа към българската икономика на всички нива. Това ще подобри и качеството им на чисто пазарен принцип. Плащайки за стока, произведена тук – в България, с български продукти, всички ние внасяме пари в държавния бюджет, който в крайна сметка „плаща“ за допълнителните социални, културни и всякакви други обществени дейности на държавата. Това е бюджетът, от който се плащат парите за здравеопазване, сигурност и отбрана. Това са нашите пари – нашата България", завършват от ВМРО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8753

4

Кинджо

02.05 2018 в 06:49

Проблема е в липсата на потребителска култура, ние предпочитаме да купуваме евтини продукти независимо какво е качеството .... малко натриев глутамат и дори триците стават за ядене. Българските продукти са два вида - боклуци които се опитват да конкурират финасово европейските стоки и понеже няма как да ги конкурират в производствените разходи ( механизация ) печелят стойност от суровините. И втори вид които предвид не съвсем съвремения производствен процес на база качествени продукти са неразумно скъпи. Но европейците няма да ни дадат нищо от добра воля, начина да се борим с двойния стандарт е един - конкуренцията от местни стоки.

23293

3

Стефан

01.05 2018 в 19:56

Я па я!
А колко пъти в магазина по команда Дай!, на въпроса Кво?, вие отговаряте "българско!"?
То, и аз не чета коментарите на българските животни. Понеже не отговарят на минималните стандарти на Тюринг. Нито по качеството на електронното правителство, което също НЕ Е изгодно.
Сеа кво праим?

15914

1

поп Дръвчо

01.05 2018 в 15:23

Смайващо тъпо и по същество - контрапродуктивно предложение, което само ще легализира двойния стандарт.

п.п. вносно вместо българско се купува или когато е по-качествено от българското (въпреки двойния стандарт), или когато е по-изгодно.