Властта честити празника на българите

Шефът на парламента, президентът и премиерът с пожелания за Великден

OFFNews 24 април 2022 в 08:54 1429 1

Председателят на Народното събрание Никола Минчев, президентът Румен Радев и премиерът Кирил Петков честитиха Великден на българите. 

Това е празник на радостта и на силата, на вярата в доброто. Да си пожелаем здраве, благоденствие и много щастливи мигове със семействата и близките. Нека има разбирателство в обществото ни, съпричастност към страдащите и общи усилия за подобряване на живота ни, пожелава председателят на НС Никола Минчев.

В днешния празничен ден нека си пожелаем здраве, радост и благоденствие във всеки български дом. Да направим така, че нашите слова и дела да водят към духовния и културен възход на българския народ, написа във фейсбук президентът Румен Радев. И както светлината на Христовото Възкресение надмогва мрака и отчаянието, така и с нашите задружни сили да побеждаваме всеки опит за насаждане на страх и съмнение, на омраза и разделение в обществото. Нека в мигове на изпитания наши водачи бъдат разумът, съпричастността и единството ни като народ, пожелава Радев.

Премиерът Кирил Петков честити Великден с пост във фейсбук страницата на Министерския съвет.

Днес, на най-светлия християнски празник, вярата е по-силна от всякога. А в сърцата тупти надеждата за по-добро бъдеще, пише Петков.

Наричат днешния ден празника на празниците. Защото отбелязваме радостната вест за Христовото Възкресение, но и защото то ни приканва да бъдем още по-съпричастни, още по-добри, да си прощаваме и да си помагаме в името на общото ни благополучие, отбелязва той.

Аз вярвам, че заедно, обединени, решителни и отговорни ще вземем разумните решения, за да живеем в мир и просперитет, посочва премиерът и пожелава "здраве, светлина в домовете и сили, за да вървим успешно по верния път на промяната за по-добър живот в нашата Родина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки