Вицепрезидентът с инициатива "Будната България"

OFFNews 29 септември 2020 в 12:06 2721 0

Вицепрезидентът Илияна Йотова обяви инициатива "Будната България", чиято цел е да насърчи деца, младежи и възрастни от българската общност зад граница да изразят своята връзка с България, с нейното минало и бъдеще.

Те могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи – например любимо място в Родината, предадените през поколения традиции, паметта на своя род, прояви, поддържащи българския дух зад граница.

Инициативата е продължение на виртуалния форум „Голи са без книги всички народи" по случай 24 май.

Всички желаещи да се включат в "Будната България" могат да го направят, като изпратят видео запис, не по-дълъг от 3 минути. За сцена на виртуалния форум вицепрезидентът Йотова отново предоставя своя канал в ютуб и официалната си страница във фейсбук. „Чрез видео материалите като с камъчета от мозайка ще сглобим образа на България на всички – будната България", посочва Илияна Йотова.

Партньори на инициативата са Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН и Българското национално радио.

За финал на инициативата е избран 1 ноември – Денят на народните будители. Записите ще се приемат на [email protected] до 25 октомври 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков