Quantcast

Вигенин: Всяко отлагане на предсрочните избори е във вреда на ГЕРБ и патриотите

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2018 в 10:57 4847 2

Всяко отлагане на предсрочните избори е във вреда на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Близки до управляващите социологически агенции дават неизбежен спад в рейтинга на ГЕРБ. Инстинктите на Борисов започват да му изневеряват, заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин пред БНР.

Управляващите губят доверие и гражданите започват да търсят алтернатива. Очакваме хората да се обърнат към нас, допълни той.

Според Вигенин българите имат желание да обсъждат бъдещето и политиката, а БСП е единствената партия, която се ангажира да промени системата, не само да поправя отделни политики.

В тези години, в които и БСП има своите вини, но в по-малка степен през последните 10, става така, че политическите партии не успяха да отговорят на очакванията. Обещаваха едно, а после се случва друго - както се случи сега в тази злощастна коалиция, която управлява в момента, категоричен е депутатът от БСП.

Попитан с кого ще се коалира левицата, ако спечели евентуални предсрочни избори, Вигенин заяви, че ще управляват с българските граждани.

Ако те ни повярват, не е важен въпросът с кого ще се коалираме. Ние компромиси не можем да правим повече. Правили сме го по времето на тройната коалиция, а после при Орешарски. Това трябва да приключи, посочи той.

Кристиан Вигенин е категоричен, че се правят опити да се дискредитират протестите, като се представят за партийни, организирани от БСП:

Всеки един член на БСП е преди всичко гражданин. Не виждам защо наши членове и симпатизанти да не се присъединят към тези протести. Не виждам проблем, че наш активист е бил на протеста. Нормално е, когато хората протестират за по-високи доходи и срещу сриващия се стандарт на живот, хората да протестират и ние подкрепяме тези искания. Стараем се да ги подкрепяме не само с декларации, но и с участието ни е Народното събрание. Ние не сме деструктивна опозиция, която клати стабилността. Стабилнността я клатят управляващите.

Според депутата от БСП протестите не са заслуга на опозицията, а се дължат на общата умора в хората. Тези циркове, които се разиграват, как да не доведат до протести", допълни Вигенин

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6009

2

Mi

25.11 2018 в 13:55

"Очакваме хората да се обърнат към нас"
Напразни очаквания!

7699

1

Комита

25.11 2018 в 11:27

Тоз обратен жид пък от де го рестартираха?