Ветото на Радев върху БТР-ите за Украйна е абсолютно излишен жест, обяви Денков

OFFNews 05 декември 2023 в 11:35 917 2

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Николай Денков

Министър-председателят Николай Денков определи ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна като "абсолютно излишен жест".

Днес Денков бе гост на откриването на новата сграда на Института "Големи данни в полза на интелигентното общество" към Софийския университет "Св. Климент Охридски". "В случая според мен това е абсолютно излишен жест, тъй като е ясно, че Народното събрание ще отхвърли това вето", каза той след откриването, предаде БТА.

Премиерът коментира, че институциите трябва да работят заедно, защото хората очакват резултати. На въпрос защо Радев е наложил ветото, Денков отговори, че подобни въпроси трябва да бъдат отправени към президента, а не към него. 

По повод случая със задържан мъж от Босилеград, заподозрян в шпионаж в полза на България, той коментира, че има определени обвинения към него и Министерството на външните работи ще се поинтересува от случая. "За момента няма нова официална допълнителна информация. Ще следим случая", каза министър-председателят.

Вчера председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи ветото като "срам" и поиска още тази седмица парламентът да го отхвърли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

05.12 2023 в 14:42

Ние тук можем да си пишем срещу пРезидента, но истината е, че това негово вето получи отзвук е международните медии и създава настроения! Искането за импийчмънт е напълно основателно, но няма да мине заради популацията в Задунайская губерния.

1000

1

Един друг

05.12 2023 в 11:57

Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки