Пеевски нарече ветото на президента срам. Иска още тази седмица НС да го отхвърли

OFFNews 04 декември 2023 в 11:23 3088 1

Пеевски

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

Малко след като президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна бронирана транспортна техника, Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС, го определи като срам. 

"След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път - към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят", се казва в позицията на движението, разпространена до медиите.

Пеевски настоява още тази седмица Народното събрание да преодолее ветото на президента, като с това потвърди нашата подкрепа към Украйна и украинския народ.

"Затова в парламента и политическия ни живот най-важният, обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни", заключава Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!