Велизар Енчев твърди, че патриотите заплашват да го набият

OFFNews 12 ноември 2014 в 14:02 10307 17

Снимка Стефан Марков / Булфото

Снощи на заседание на Парламентарната група на Патриотичния фронт към мен бяха отправени много остри, на моменти обидни, а в отделни моменти вулгарни обиди заради моето гласуване в Народното събрание против кандидатурата на Бойко Борисов за премиер, обяви пред журналисти Велизар Енчев.

Такова поведение в Парламентарната група - да се обижда, напада, дори да се заплашва с физическа саморазправа депутат не само е недопустимо, но незаконно, каза Енчев.

Той твърди, че заплахите са дошли от Валентин Касабов, но не пожела да уточни дали Касабов го е заплашил физически.

За моя изненада критиките бяха само срещу мен, въпреки че Слави Бинев също гласува различно, против Борисов, допълни депутатът.

Председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов не изключи в негово отсъствие колегите му да са си изпуснали нервите и тонът да е станал по-остър.

Попитан дали депутатите от ПФ са били задължени да подпишат декларация за лоялност, Велизар Енчев разясни, че преди три седмици, в края на няколкочасово заседание на ПГ, когато са били уморени, Валери Симеонов е предложил всеки народен представител да подпише молба до председателя на НС, в която моли да бъде освободен от заеманата длъжност по лични причини и да отстъпи мястото си на втория от листата.

Смятам, че това е незаконно, неморално и трябва да бъде осъдено от останалите парламентарни сили и българските граждани, заяви депутатът и уточни, че той не е сложил подписа си.

Симеонов потвърди, че има молби до председателя на парламента, под които са се подписали само тези, които желаят. Той изрично наблегна, че в тях няма финансови ангажименти. И отбеляза, че са копирали добрите практики от другите групи.

Велизар Енчев съобщи, че на 5 октомври е помолил ръководството на партията да подаде молба до ЦИК да бъде освободен като депутат и да отстъпи мястото си на следващия в листата - Павлин Цветков от Правец, защото предпочитал да развива академичната си кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!