Възраждане пак се сбута с Манол Пейков в НС (снимки)

Ружа Райчева 08 декември 2023 в 16:26 3050 2

Снимка Стопкадър Народно събрание

Депутати от парламентарната група на "Възраждане" отново се скараха с Манол Пейков по време на дебатите за ветото на президента Румен Радев за изпращане на бронетранспортьори за Украйна.

Напрежението започна да се покачва, когато депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев заяви от парламентарната трибуна, че общинският съветник Иван Алексиев е бил "пребит от ръководството" на партията.

В този момент от групата на "Възраждане" започнаха да подвикват от място на Мирчев. Чу се как лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов го пита "кой е оказвал натиск върху министъра на електронното управление Йоловски".

След Мирчев думата взе Костадинов, който заяви, че правителството "следва чужд интерес". Чу се как Манол Пейков от ПП-ДБ няколко пъти подвиква от място: "Руският, руският!".

Последва реакция от двама депутати от "Възраждане" - Златан Златанов и Ивайло Чорбов се запътиха с бърза крачка към Пейков, при което се наложи квесторите в пленарната зала да се намесят, за да предотвратят евентуален физически сблъсък.

Наоколо се скупчиха още депутати от "Възраждане", както и от групата на ПП-ДБ. На няколко пъти се видя как Ивайло Мирчев прави опит да усмири Манол Пейков, който продължи да провокира насъбралите се край него депутати на "Възраждане".

Наложи се председателстващата заседанието Росица Кирова от ГЕРБ да обяви 15-минутна почивка, за да се охладят страстите.

След като поднови заседанието, тя съобщи, че поведението на депутатите от "Възраждане", които отидоха да се бутат с Манол Пейков, ще бъде обсъдено на следващия председателски съвет в НС.

Костадин Костадинов коментира случката от трибуната, че на входовете на парламента трябва да се правят проверки за наркотици и алкохол, защото "влизат хора с неадекватно поведение."

ВИДЕО: Плюене, сблъсъци и счупени очила в НС, след като Божанков нарече Цончо Ганев и Костадинов ''меки китки''

Това не е първият път, в който Манол Пейков си има проблеми с парламентарната група на "Възраждане". На 1 юни в пленарната зала се стигна до физически сблъсъци, след като по време на декларация от парламентарната трибуна Явор Божанков ПП-ДБ нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев от "Възраждане" "меки китки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

2

Putyo

08.12 2023 в 17:59

Цончо много ме разочарова мен. Мислех, че гълта, а той плюел...

1935

1

Муню

08.12 2023 в 17:35

Имаше един въц за разговор между анлиски лорд и иконома си:
Лорда - Какво става на вън?
Иконома - Протест сър.
Лорда - И за какво протестират?
Иконома - Гейовете искат равни права, сър.
Лорда - Е, пречили им някой?
Иконома - Никой сър.
Лорда - Е тогава какъв е проблема?
Иконома - Ами педераси сър!!!
Да наречеш путиниста, че е путинист, си е същата работа.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика