Вътрешният министър за крадеца на линейката: Дано я е взел за добро

ОFFNews 27 април 2018 в 14:17 3468 0

"Дано е направил нещо, за да спасява някого. Казвам го с усмивка. Дано е направил нещо добро, въпреки че е пристъпил правилата".

Така вътрешният министър Валентин Радев коментира случая с линейката, която вчера беше открадната в Пловдив, а по-късно - намерена в София. Радев каза още, че проверката по случая продължава, но крадецът все още не е намерен. "Още не можем да намерим връзката кой кой е", каза още министърът.

Радев коментира и вчерашната искане на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, че иска антикорупционния му орган да може да арестува."Обсъждахме го това предложение. Засега не мога да кажа да или не. Има си експерти, които трябва да кажат преди нас. Въпросът не е толкова прост, за да отговарям в движение", каза още министърът. 

На въпрос има ли шанс двамата затворници, които избягаха от Софийсния затвор в началото на месеца, да бъдат заловени, министърът отговори: "Има шанс, разбира се. Рано или късно ще бъдат хванати. Рано или късно и Галеви ще бъдат хванати".

Той каза още, че МВР продължава да получава сигнали за тях. "Казват ни адреси, а ние ги проверяваме сигналите. Имаме си и други способи. Колко сили хвърлихме и там, но е така. Освен с председателството и хулиганството, полицията се занимава и с всичко останало в държавата", коментира той о добави, че системата работи, дори да изглежда, че това става бавно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови