Васил Терзиев поставя две условия, за да работи с ГЕРБ

Кметът на София заговори за ротационен или временен председател на СОС, грипна ваканция може да има до дни

OFFNews 28 януари 2024 в 19:19 5873 3

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Васил Терзиев

Кметът на София Васил Терзиев постави две условия, за за може да работи с ГЕРБ.

Той заговори за нови общински избори и заяви, че остават само две седмици - до 13 февруари, за да може СОС да стигне до решение.

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. Втората точка е да има истинско желание на промяна, а не за замитане на статуквото. Когато тези две неща са налице, може да започне един честен диалог", каза кметът на София пред Би Ти Ви.

Той добави, че единственият вариант е всички партии да седнат на масата за преговори и да се споразумеят за временен или ротационен председател на СОС.

„Изходът е един – да има разбиране, че трябва всички заедно да намерим решение. Не може докато едните търсят решение, другите да хвърлят камъни по тях. Тъй като всеки от участниците го е страх да бъде обвинен във всички земни грехове, сглобки, червени сватби и прочие, всеки внимава при какви условия би дал подкрепа, но в крайна сметка надделява разбирането, че градът има нужда от работещ общински съвет. Надявам се след още няколко кръга разговори да успеем да се съгласим върху човек, който да застане начело на общинския съвет във временна позиция с ясни цели като приемането на бюджета и ключови доклади“, допълни той.

По повод почистването на снега Терзиев заяви, че в началото е имало саботаж от снегопочистванията фирми, но вече всичко е изгладено.

Кметът каза още, че в следващите дни, ако има препоръка от РЗИ, ще обяви грипна ваканция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

29.01 2024 в 12:29

Едни избори ще им се отразят добре на целия СОС.
Добре ще е и да не получат заплати за безделието им през тези месеци на мишкуване.
За три месеца един председател не избраха, въпреки 25 000 преференции за Бонев от столичани, а има партии и сдружения с по-малко гласове, КОД, ИТН, ВМРО!
Даже Лилков и Контрера се шмугнаха вСОС !

22548

2

dolivo

29.01 2024 в 08:13

Гроб и отговорност, ха ха

Те са винаги жертва на някое друго обстоятелство

1236

1

БотоксПутю

28.01 2024 в 20:03

"За да можем да работим с ГЕРБ, трябват две неща. Едното е те да поемат отговорност за неуспехите на тяхното управление. ....."
Това условие е неизпълнимо.
 
X

Да помогнем на украинските деца!