Въпреки отказа: ГЕРБ чака ПП-ДБ, обвини ги в несериозно отношение

Йорданка Веселинова 11 май 2023 в 11:26 1117 2

Среща в зала

Снимка БГНЕС/МАРИН КАРАВЕЛОВ

Десислава Атанасова и Томислав Дончев

Въпреки отказa на ПП-ДБ да присъства днес на срещата с ГЕРБ и номинираната от тях за премиер Мария Габриел, представители от партията на Бойко Борисов все пак се появиха в зала "Запад" в парламента и демонстративно зачакаха ПП-ДБ.

След три минути председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова видя в отсъствието на представители на новата коалиция "демонстрация на несериозната и неуважително отношение".

"Има как" се превърна в "няма пък", заключи тя.

На срещата, която трябваше да води, кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел така и не се качи. 

Минути преди срещата акад. Николай Денков от ПП-ДБ заяви, че за да бъде разговорът съдържателен, е необходимо присъствието на лидерите. По думите му вчера следобед е провел разговор с Десислава Атанасова, в който ѝ е предложил срещата да бъде отложена за петък, когато Кирил Петков и Асен Василев ще присъстват. Днес те са на форум по отбраната в Чехия.

По думите на Денков в момента ГЕРБ целят да направят "демонстрация" и "медийна изява".

По-късно и съпредседателят Христо Иванов коментира казуса. Той се извини на Мария Габриел, но отчете, че просто протоколни срещи без лидери са безпредметни.

Сагата със срещата между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Вчера, след като ГЕРБ-СДС официално предложиха Мария Габриел за премиер, възникна сериозно разногласие между ГЕРБ и ПП-ДБ за датата и часа на срещата с кандидата за премиер. В 19:33 ч. пресцентърът на ПП-ДБ изпрати съобщение до медиите, в което се съобщаваше, че срещата с ГЕРБ се премества за петък, за да могат да се включат и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Малко след 21 ч. пресцентърът на ГЕРБ обаче отговори, че среща ще има. От там заявиха, че в София са съпредседателите на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков и Атанас Атанасов, както и Христо Иванов и Владислав Панев и иронично добавиха, че чакат "7 партии и 77 НПО". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

2

Муню

11.05 2023 в 13:12

Искате да кажете, че опозицията да се държи като опозиция е несериозно?
Тази кокошка е гениална!!!

17439

1

мнение от IP

11.05 2023 в 12:20

Не може председателката на парламентарната група на ГЕРБ да съди за интелектуалните способности на публиката по своите. Тези игрички да се върне в първи клас да си ги играе.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков