Quantcast

Външният ни министър напомни на Русия, че сме суверенна държава

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 18:21 9938 30

Снимка МВнР

България е суверенна държава и законно избраните й парламент и правителство решават кое е най-добро за нея и нейните граждани. Това обяви министърът на външните работи Даниел Митов в коментар, разпространен от делегацията на България в НАТО. Коментарът е по повод проекта "Южен поток".

Митов участва в срещата на своите колеги от държавите от алианса в Брюксел.

Заедно с това България е член на ЕС, който функционира на базата на общоприети и изработени съвместно от държавите членки закони, норми и правила, допълва министърът по повод намеренията на Русия да прекрати проекта.

Отказът от реализиране на проекта "Южен поток" в рамките на ЕС е показателен за това, че Русия не е склонна да се съобрази със законите, функциониращи на територията на ЕС. Решението на България да изисква достъп до тръбата на "Южен поток" за други доставчици е взето от българските власти, защото защитава българските интереси, отбелязва Даниел Митов.

Приемаме едностранното решение на Руската федерация, изразено от президента Владимир Путин, за преустановяване на проекта "Южен поток" и в същото време изразяваме учудване от начина, по който то бе направено, както и от отсъствието на желание да бъдат използвани утвърдените двустранни дипломатически канали, посочва министърът.

За да бъде реализирано подобно политическо намерение на практика трябва междудържавното споразумение между България и Русия за изграждането на газопровода да бъде денонсирано, както и руските акционери в българо-руското дружество "Южен поток" да предприемат действия за неговото закриване. Очакваме да видим дали руската страна ще предприеме подобни действия, тъй като досега няма документално заявена позиция, уточнява министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2014 в 17:39

Цената на горивата паднаха и в Гърция. Само у нас любимия на БКП монополист "Лукойл" продължава да ни показва колко ни обичат в Русия и да ни съдира кожите. Рубладжиите плачат, че сме били загубили от спирането на "Южен поток". Вярно е. Защото те говорят в първо лице. Т.е. говорят за собствените си интереси да лапнат тлъстите комисионни. Като е толкова хубаво да минава газопровода през държавата защо Румъния се отказа от него? Да не би да са глупави?

03.12 2014 в 15:25

Отвреме на време трябва да им се напомня - дори да им се опреснява паметта, понеже те само по грубия начин разбират, за тях дипломацията е нещо като начин, форма на изразяване на учтива мутра.

03.12 2014 в 15:14

Браво на БЪЛГАРСКИЯ министър!
Следващата ни стъпка трябва да е ИСК в Арбитражния съд срещу Бензиностанцията,която,за ужас на драскащата тук русофилистична сган,скоропостижно ПОЧИНА!
Да,нещастници тъпи,само вие още не сте разбрали,че матушката ви спира проектите си,защото НЕ МОЖЕ да ги финансира!Рашастан беше жестоко ошамарен от Запада,рублата обезценена и любимата ви имперййка се спихна и ФАЛИРА!Единственото хубаво на вас,комунистите е ,че сте изключително тъпи и ПРОСТИ,поради което си се унищожавате сами!Бай-бай!

03.12 2014 в 12:46

Явно, за да си външен министър в БГ трябва да си с обратна резба и да не разбираш нищо от дипломация. Поредният п*школюбец, възпитаник на американски колеж.

03.12 2014 в 10:28

Я,ти да видиш!И как точно сме суверенна държава бе шибаняк?!Като се надупваме на Америка всеки път когато ни свирне ли?злато,природни ресурси ги дадохте на янките ,а иначе за Южен поток крещите защото е на руснаците!Ама ще ядете тоягата американски подлоги и педерастчета новоизлюпени!

03.12 2014 в 09:40

Не, господин т.н. външен министър ! Ние отдавна не сме суверенна държава ! А вие не сте представителна извадка за мнението на Българския народ / съдейки по последните изборни резултати/ Кои са характерните белези на една суверенна държава и по колко от тях може да се твърди,че имаме този суверенитет ?

03.12 2014 в 04:52

Сега разбрах защо сте се кръстили ОффНюз. Като гледам коментарите тука сте събрали герберското стадо, което нагледно спазва принципа, не е важно на мен да ми е добре, ами на Вуте да му е зле.

03.12 2014 в 03:27

Платената сган на Путин-Куроедов е надала такъв вой, като че ли ги скопяват. Ама то да ти спрат рублите си е същата болка.

03.12 2014 в 02:49

Гацо каза!
Момче с жълто край устата на министерски пост е опасен “как обезьян с гранатой”! Като гръмне обаче, граната поразява целия български народ!
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван и от българи – “това е дереджето”).
Гацо каза!

02.12 2014 в 22:47

я, професор балкански пак тръгнал от Европа да излиза. И де ше идеш бе сине майчин? На теб ти е отреден фес, ама то и в Турция трябва бачкане, а мързеливите и некадърни комунисти това не го умеете. Ше си изгниеш така немил недраг.