Валери Симеонов готви "изненади" по морето

OFFNews 06 юни 2017 в 11:57 6921 6

Снимка БГНЕС

Валери Симеонов

Вицепремиерът, отговарящ за демографската и икономическа политика Валери Симеонов, обяви, че започват проверки по морето. В профила си в Туитър той написа:

Почваме с министрите за нарушенията по морето, особено тези за шума. Приготвил съм изненади.

На среща в Министерския съвет той обяви, че ще има засилени проверки на заведенията, които вдигат шум в часовете за почивка. 

"Един от основните въпроси, които разгледахме и се обединихме около желанието да го решим, това е въпросът с прекомерния шум след 24.00 часа. Това е времето, в което по наредбите на общините задължително трябва да се обезпечи нужното спокойствие на почиващите. За съжаление, нормативната уредба е нееднозначна, тя не дава възможност за съответни решения, или в резултат на проверки, резултатни действия. Поради което се обединихме около това да подготвим едно споразумение, което да бъде разписано", каза той. 

"Ще бъдем категорично против, като ще налагаме съответните санкции в резултат на мащабни обединени проверки, на тези, които извършват сенчест бизнес, заобикалят плащането на данъците, не спазват нормативните изисквания, наредбите и законите, тъй като по този начин не само ощетяват бюджета, но и създават негативен имидж на България“, коментира още Валери Симеонов.

Вътрешният министър Валентин Радев допълни, че не става въпрос за извънредни акции, а за инициатива, която е в сила през последните няколко години. Акцент ще се постави върху шума, който по думите му е бич не само по морето, но и в цяла България.

Планира се създаването на национален телефон, който ще събира сигнали - официални и анонимни, за шум по морето, поясни Валери Симеонов. 

Това е поредната активност на Симеонов, насочена към хотелиерския бизнес и туризма. Самият той, бивш собственик на хотели, обяви в средата на май, че предлага на апартхотелите да се налага патентен данък.

Симеонов се обяви и срещу дивото къмпингуване и насочи вниманието си срещу собствениците на ваканционни имоти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

5

рамбо

06.06 2017 в 14:41

Ще се изненадам , ако в резултат на тези "изненади" по морето и на оградата на границата Вальо Патриотчето не се сдобие с още 1 хотел

17156

4

aviatora

06.06 2017 в 14:22

Валери, боклук скапан, който назначаваш масони на ръководни длъжности в държавната администрация. Миналата седмица беше назначен на най-високо ниво за председател на ДАМТН, негово величество Петър Горновски (високопоставен масон)

29585

2

Izalina

06.06 2017 в 13:16

дис мийнз уор

ела ме хвани на дивата ми палатка :P

13709

1

Маргарит

06.06 2017 в 12:39

Ако може само на всеки 2-3 седмици Вальо Изненадата да ни изненадва с доклади докъде са я добутали с "мащабните обединени проверки", че иначе ще се изненадаме.
 
X

Да помогнем на украинските деца!